Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítkovice doma i nadále tápou, porazil je i Zlín

Ostrava – Již šestou prohru v řadě na domácím ledě si připsali hokejisté Vítkovic, kteří podlehli Zlínu 2:4. Ostravané sice vedli 2:1, ale promarnili řadu šancí i dvě přesilové hry pět na tři a soupeř ve druhé polovině zápasu skóre třemi góly otočil. Autorem vítězného gólu byl Jaroslav Balaštík, který se proti Vítkovicím trefil i v prvním duelu sezony.

Radost hokejistů Zlína
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Vítkovice po dvou výhrách venku vtrhly na Zlín jako velká voda a z jejich úvodního náporu se narodil i brzký gól, který v páté minutě z brankoviště zaznamenal Hlinka.

Domácím do noty hrály i další události. Nedlouho po gólu měli 90 sekund přesilovku pět na tři, ale v největší příležitosti Burger minul prázdnou bránu. Zlínu dal vydechnout až po čtvrthodině faulem a vyloučením Valčák. Hosté se v přesilovce vymanili z defenzívy a usadili se před Dolejšem, který už při hře pět na pět musel krýt nepříjemnou Köhlerovu dorážku.

Zlín zůstal při větší aktivitě i v úvodu druhé části a Ondráček ve 23. minutě zařídil vyrovnání, když se protáhl dřímajícím vítkovickým komparsem kolem několika hráčů a švihem překonal i Dolejše.

Vítkovice ještě jednou strhly vedení na svou stranu. Sloboda už po třech minutách prostřelil od modré čáry změť hráčů před Kašíkem, který navíc v osudný moment chytal bez ztracené hokejky. Domácí v příštích pěti minutách mohli zasadit soupeři rozhodující direkt, ale z řady možností se nic neujalo. Strapáč nedokázal zacílit poloprázdnou bránu, Svačina pro změnu zazvonil na tyčku.

Ostravané tak na sebe znovu sami přivolali nočních můru domácích zápasů, ve kterých jsou v extralize třetí nejhorší. Zahodili řadu příležitostí a protivník využil jejich okna v obraně. Honejsek v 32. minutě zůstal nekrytý u levé tyče a pohodlně v přesilovce doklepl za Dolejše vyraženou ránu Čajánka.

Vítkovický Valčák pak ještě spálil sólový nájezd na Kašíka a hosté zvrat dokonali v 37. minutě trefou Balaštíka, který dostal do prostoru za beky ideální pas od Lešky. Z další akce mohl domácí dorazit Kubiš, ale jeho bekhendovou střelu dokázal Dolejš se štěstím zalehnout těsně před čarou.

Ostravský zmar vygradoval v závěru. Když domácí zase promarnili 112 sekund přesilové hry pět na tři, při níž ve výhodné situaci Hruška z brankoviště mířil těsně vedle, dohráli v křeči. Tři minuty před koncem udělal jejich snaze definitivní přítrž Holík, který se krásně vyhnul Slobodovi a švihem pod břevno rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze zápasu Vítkovice - Zlín

HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. M. Hlinka (Szturc, Vandas), 26. Sloboda (Valčák) - 23. Ondráček (Horák, Tesařík), 32. Honejsek (Čajánek, O. Veselý), 36. Balaštík (Leška, Tesařík), 57. Holík. Rozhodčí: Minář, Jeřábek - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 5303.

Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Kovář, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kolouch, Valčák, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Zlín: Kašík - Valenta, Marušák, Řezníček, Zámorský, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, Köhler - Okál, P. Sedláček, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Peter Oremus (Vítkovice): "Z naší strany tam byla slabá efektivita v koncovce a hlavně špatná realizace přesilových her, hlavně těch pět na tři. V takových zápasech je třeba je využívat, dávat góly. Přístup hráčů je pořád stejný, jen v proměňování byl dnes problém. Bylo to pomalé, chyběla větší agresivita a kvalitnější zakončení." 

Juraj Jurík (Zlín): "Náš výkon v první třetině nebyl ideální. Domácí daleko lépe bruslili, vyhrávali osobní souboje a šli zaslouženě do vedení. Od druhé třetiny šel náš výkon nahoru. Dorovnali jsme se domácím v bruslení i důrazu. Začali jsme proměňovat naše šance a budovali si náskok, který jsme udrželi až do konce. Klíčové bylo to, že jsme přečkali dvě dlouhé vítkovické přesilovky pět na tři. Výborně nám zachytal brankář Kašík."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články