Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Vítkovice deklasovaly Liberec šesti góly

Liberec - Liberečtí hokejisté nezvládli první domácí zápas v sezoně a v dnešní předehrávce čtvrtého kola extraligy prohráli s Vítkovicemi vysoko 0:6. Roman Málek tak udržel jako první brankář v ročníku čisté konto, dvakrát skóroval Vladimír Svačina.

Radost hráčů Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Do domácí premiéry přitom Liberec nevstoupil špatně. V úvodu utkání soupeře zatlačil, jenže vedoucí branku z toho nevytěžil. Radovat se tak mohli hosté, když se v 9. minutě v přesilové hře prosadil Sloboda, který po Pohlově vyhraném vhazování napálil puk přesně k tyči. Bílí Tygři se snažili vyrovnat, Málek byl ale pozorný. Udeřily tak opět Vítkovice. Pohl rozebral libereckou obranu a po ledě poslal druhý puk za Vošvrdu.

Do druhé části mohli opět vstoupit lépe domácí, ale Bárta v samostatném úniku ztroskotal na Málkovi. Prořídlé hlediště Tipsport areny se dočkalo dalšího gólu v 25. minutě, kdy Vošvrda vyrazil Húževkovu střelu jen na Svačinovu hokejku a ten poslal puk do prázdné liberecké branky.



Vošvrda v zápase skončil po 31 minutách. Burger našel přihrávkou přes celé kluziště Ujčíka, jenž svůj nájezd proměnil přesným zásahem do šibenice. Trenér Kalous si vzal oddechový čas a poslal do branky poprvé v sezoně Pince. Domácí tým se zvedl, ale Málek byl dál neprůstřelný.

Liberecká hala znovu ztichla na začátku poslední třetiny. Výtisk prohrál za domácí brankou souboj s Burgrem a Tomáš Káňa prostřelil Pince. Severočeši pak měli k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru, ale ani v té se z prvního domácího gólu v sezoně neradovali.  54. minutě Tomáš Káňa trefil jen horní tyč, šesté branky se ale Vítkovice přece jen dočkaly. Trončinský v závěru fauloval Svačinu a ten nařízené trestné střílení proměnil.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Steel 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) Branky a nahrávky: 9. Sloboda (Pohl), 16. Pohl, 25. Svačina (Húževka, Pohl), 31. Ujčík (Burger), 44. T. Káňa (Burger, Ujčík), 58. Svačina z tr. střílení. Rozhodčí: Homola, Kalivoda - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 3492.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články