Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vítkovice čeká v krátké době druhý zápas s Pardubicemi

Ostrava - Podruhé v rozmezí pěti dnů se v úterý utkají v extralize hokejisté Vítkovic a Pardubic. Z pátečního zápasu, který byl oficiálně předehrávkou 35. kola, vyšli vítězně Východočeši, v úterý se oba celky utkají v dohrávce 9. kola. Situace obou celků se ale od té doby změnila, krize ostravského týmu se prohloubila, úřadující mistr se naopak posunul v tabulce na deváté místo.

Svěřenci Mojmíra Trličíka z posledních osmi zápasů získali pouze tři body za jedinou výhru a v tabulce je přeskakuje jeden tým za druhým. Momentálně jsou Vítkovice jedenácté. K pohodě je tak v Ostravě daleko a nepřispěl k ní ani závěr nedělního zápasu v Brně, v němž tým dostal rozhodující gól čtrnáct sekund před koncem. Mužstvu pak v šatně do duše důrazně promluvil jeden z nejzkušenějších hráčů Marek Malík. "Něco řekl, ale to padlo v šatně, a co padne v šatně, to by tam také mělo zůstat, takže bych to nerad komentoval nebo pouštěl ven," uvedl obránce Roman Polák na klubovém webu.

Vítkovice se pokusí nepříznivou bilanci minulých kol vylepšit proti Pardubicím. Podle Poláka musí tým více věřit ve vlastní síly. "Třetí třetinu jsme v Brně odehráli alibisticky a odhazovali puky od sebe. Takhle se nedá hrát hokej, když se chce vyhrávat. Soupeř nás porazil, protože tomu více věřil," řekla posila ze zámořské NHL. Ostravanům stále chybí dlouhodobí marodi Jan Káňa, Kudělka a Punčochář i zraněný Strapáč.

Pardubice sice dvakrát za sebou doma vyhrály, uvědomují si ale, že je na severu Moravy nečeká jednoduchý duel. "Budeme se samozřejmě snažit přivézt body, ale nebude to jednoduché. Vítkovice byly jeden z nejlepších soupeřů, kteří u nás hráli. V pátek jsme viděli, že jsou velice dobře bruslařsky připravení, jsou na tom dobře fyzicky," uvedl asistent trenéra Ladislav Lubina.

Stejně jako v prvním duelu bude důležité, kdo vstřelí první branku. "Pokud jde o herní styl, myslím si, že se příliš nezmění a bude to zase o maličkostech. Věřím ale, že jsme schopni tam uspět," doplnil Lubina, který bude společně s hlavním koučem opět spoléhat na spolupráci dvojice posil z NHL Davida Krejčího a Aleše Hemského.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články