Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítězný Zlín si zahraje hokejovou Ligu mistrů

Praha - Poslední místo v obnovené Lize mistrů zaujmul zlínský klub. Společně s Třincem navíc jako nejúspějnější tým play-off extraligy získal licenci B. S licencí A, která patří zakládajícím klubům, hrají soutěž z tuzemska také Liberec, Pardubice, pražská Sparta a Vítkovice.

Marek Melenonský ze Zlína s trofejí pro mistra extraligy
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Celkových 26 zakládajících týmů má účast jistou, podmínkou je jen jejich start v nejvyšší soutěži. Další dvě místa za Česko, Švédsko, Finsko, Švýcarsko, Německo a mezinárodní rakouskou EBEL s licencí B týmy postupně zaujaly podle pěti kritérií. Právo startu získává ligový šampion, následně pak vítěz základní části, druhý tým dlouhodobé soutěže, finalista či v posledním případě semifinalista play-off.

Základní skupiny LM budou rozlosovány 21. května v Minsku během mistrovství světa. Účastníci budou rozděleni do deseti skupin po čtyřech a start soutěže je naplánován na 21. srpna. Vítězové skupin a šest nejlepších celků z druhých míst postoupí do play-off, kde se bude hrát systémem doma - venku.

Osmifinálové duely jsou na programu 4. a 11. listopadu, čtvrtfinále se bude hrát 2. a 9. prosince a semifinále 13. a 20. ledna. Finále o European Trophy se bude hrát na jeden zápas 3. února a výhodu domácího prostředí bude mít tým s lepší bilancí v soutěži.

Přehled klubů v Lize mistrů v ročníku 2014/15:

Licence A: Bílí Tygři Liberec, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel, Red Bull Salcburk, Vídeň Capitals (oba Rakousko/EBEL), IFK Helsinky, JYP Jyväskylä, KalPa Kuopio, Kärpät Oulu, Tappara Tampere, TPS Turku (všechny Finsko), Adler Mannheim, Eisbären Berlín, ERC Ingolstadt, Krefeld Pinguine (všechny Německo), SC Bern, HC Fribourg-Gottéron, Curych Lions, EV Zug (všechny Švýcarsko), Frölunda, Färjestad, HV 71, Linköping, Lulea, Djurgaarden (všechny Švédsko).

Licence B: Oceláři Třinec, PSG Zlín, Bolzano-Bozen Foxes, EC VSV Villach (oba Rakousko/EBEL), Hamburk Freezers, Kolín nad Rýnem Haie (oba Německo), Kloten Flyers, Servette Ženeva (oba Švýcarsko), Lukko Rauma, SaiPa Lappeenranta (oba Finsko), Växjö Lakers, Skelleftea AIK (oba Švédsko).

Licence C: Stavanger Oilers (Norsko), HC Košice (Slovensko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy