Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vincour: Sráží nás produktivita, musíme do brány dotlačit špinavé góly

Hradec Králové sice v základní části Kometu čtyřikrát porazil, ale na začátku čtvrtfinálové série patřily oba zápasy na ledě Východočechů šampionovi z minulých dvou let. Loňská hradecká posila právě z Brna Tomáš Vincour ale věří, že se nepříznivý vývoj dá ještě zvrátit.

Tomáš Vincour
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Sráží nás produktivita," řekl útočník Vincour, který byl v základní části nejlepším střelcem Východočechů.

Hradec měl v prvním zápase 42 střel a Brno 16. Ve druhém byl poměr rovněž ve prospěch domácích. Východočeši pálili osmatřicetkrát, Kometa vyslala dvacet čtyři pokusů.

"Nehrajeme špatně. Jenže když to nepadá, musíme do brány dotlačit špinavé góly. Play-off není o hezkých gólech, ale kdo jich dá víc," sdělil Vincour, který v posledních dvou sezonách slavil právě s Brnem dva mistrovské tituly.

Jeho tým opět prohrál kvůli inkasovaným brankám v oslabení. "Nejde nám to tak jako v základní části," připustil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále play-off Hradec Králové - Kometa Brno

Kometa dala ve druhém utkání první dvě branky v početní výhodě, což vlastně rozhodlo o výsledku. Hradec měl přitom rovněž dost možností, ale neskóroval ani jednou.

"Přesilovky rozhodují a my v nich nedáváme góly. Takže se na ně musíme podívat. Málo v nich střílíme a Čiliak všechno vidí. To musíme změnit a v pátek na ně vlítnout," burcoval kanonýr, jenž v základní části nasázel 21 branek.

Jméno Marek Čiliak pro Hradec musí znít nepříjemně. Gólman pustil za dva zápasy jedinou branku, jeho úspěšnost zákroků se dostala skoro na 99 procent.

Přesto Vincour zná recept, jak na slovenskou hvězdu vyzrát: "Chytá dobře, ale je to o nás. Celé play-off je o nás. Musíme chodit do brány. Musíme mu to znepříjemnit."

To je recept, který se Hradec bude snažit aplikovat ve dvou zápasech v Brně. "My do nich lítáme. Oni mají zkušenosti. Jen vyhazují," popsal Vincour utkání v Hradci.

"Teď máme hlavy dole, ale v pátek jedeme do Brna a jedeme tam vyhrát. Na dva zápasy ještě nikdo sérii nevyhrál," řekl Vincour.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články