Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vicemistr z Brna jde do sezony bez větších změn

Brno – Spanilou jízdu Komety v závěru minulé sezony zastavily až ve finále Pardubice a brněnský celek by na druhé místo z poslední sezony rád navázal i v nadcházejícím ročníku. Oproti jiným letům se v Brně podařilo udržet většinu opor, a tak ambice svěřenců Zdeňka Venery budou směřovat i tentokrát hodně vysoko.

Kometa na konci ročníku 2011/12 šokovala celou hokejovou veřejnost, když nejprve hladce prošla předkolem play-off, kdy přejela Kladno 3:0, a hned v prvním kole vyřazovací části skvělými výkony přemohla i favorizovanou Spartu, která suverénně vyhrála základní část extraligy. V semifinále si Brno vyšláplo na dalšího favorita - Plzeň. Spanilá jízda Jihomoravanů skončila až ve finále, kdy po velkých bitvách nakonec titul získaly Pardubice 4:2 na zápasy.

Většina opor bude pokračovat v Brně i nadále

A na tyto úspěchy ze závěru sezony budou chtít Brňané navázat i v ročníku novém. Oproti předchozím sezonám, kdy ambiciózní celek před startem extraligy překopal půlku mužstva, zůstala tentokrát kostra týmu stejná. S modrobílým dresem se sice rozloučilo několik hráčů, mezi nimiž byly i opory Jiří Vašíček, jenž zamířil do Pardubic, a Jaroslav Svoboda, který bude hrát KHL v dresu Lva Praha, ale většina opor v čele s Tomášem Divíškem v jihomoravské metropoli zůstala.

Za zmíněné hráče se Brnu podařilo najít adekvátní náhrady. Obrané řady vyztužil rázný obránce Boris Valábik, jenž předchozích deset let strávil v zámoří, kde nastoupil i k 80 zápasům NHL v dresu Atlanty. Na místo Svobody zase přišel brněnský odchovanec Jan Hruška, který v minulé sezoně zazářil v dresu slovenské Skalice, kde nasbíral 52 bodů a měl průměrnou úspěšnost necelý bod na zápas.Kromě nich na jih Moravy zamířil ještě zkušený brankář Martin Falter, na hostování přišel Miloslav Hořava a několik dalších nadějných mladíků.

Je nám líto, video expirovalo.
Profil týmu: Kometa Brno

V případě výluky by do Komety mohlo zamířit hned několik velkých hvězd z NHL. Nejvíce se skloňují jména brněnského odchovance Martina Havláta a Petra Sýkory, jejichž práva však vlastní jiné kluby. "Mluvili jsme s oběma. Jejich reakce byly pozitivní, ale zatím nedokážou odpovědět, jak by reagovali v případě, že by výluka skutečně nastala. Teď spíš čekají, jak to celé dopadne," prohlásil manažer Pavel Zubíček.

Pohled experta Jiřího Lípy:

Přesto však potvrdit stříbro nebude vůbec snadné – Kometa totiž nebude ve vyřazovacích bojích outsider, ale favorit…

Marodka trápila Brňany po celou přípravu

V přípravě se Brnu vedlo se střídavou úspěšností, kdy mu nevycházely především zápasy v rámci European Trophy proti silným zahraničním celkům. To však brněnské fanoušky nemusí trápit jako obrovská marodka, se kterou se Brněnští po celou přípravu potýkají. Chvílemi jim chybělo až osm hráčů ze základní sestavy, ale většina z nich by měla být na sezonu připravena. Kdo se stoprocentní pravděpodobností nezasáhne do úvodního zápasu celé extraligy, který je na programu ve čtvrtek, 13. 9., kdy jede Kometa na hřiště nováčka z Chomutova, jsou útočník Róbert Petrovický a obránce Milan Hruška.

Zdroj
ČT sport, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články