Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Věřím, že už to doma zvládneme, říká Buchtele. Atmosféru si užíval

Brno - Útočník Jan Buchtele se mohl stát hrdinou již ve třetím semifinálovém zápasu mezi hokejisty Sparty a Komety Brno, svoji velkou šanci v nedělním souboji v prodloužení ale neproměnil a Pražané následně prohráli. Ve čtvrtém utkání měl v koncovce více štěstí a v závěru druhé třetiny posunul Pražany v oslabení do vedení. Při závěrečné power play se podílel i na páté brance Sparty, která vyhrála 5:3 a vyrovnala stav semifinále na 2:2.

Sparťan Jan Buchtele
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Jsem rád, že jsem dnes dal gól. Včerejšek bych sem už netahal, radši bych na něj zapomněl. Mohli jsme odjíždět za stavu 3:1... I 2:2 je ale dobré. Teď věřím, že to doma zvládneme," řekl Buchtele. Svou chladnokrevnost ve vyprodané Kajot areně předvedl nejprve v závěru druhé třetiny, kdy využil soupeřovu chybu v rozehrávce a po přihrávce Jaroslava Hlinky prostřelil Marka Čiliaka.

"Snažili jsme se po nich chodit cíleně, protože jsme viděli, že tam vzadu moc hráčů neměli, tak jsme doufali, že by nějakou chybičku mohli udělat. A využili jsme ji," pochvaloval si Buchtele. Ocenil hlavně Hlinku. "Odtáhl obránce na jednu stranu a dal mi to parádně na volej. Asi mi věřil," pousmál se. Po své brance dal průchod emocím a bouřlivě gestikuloval k brněnským fanouškům.

"Nebylo to nic proti brněnskému týmu, k němu mám respekt. Chtěl jsem ale ještě trochu přikápnout olejíček do ohně, což se asi povedlo," smál se Buchtele, kterému vulgární pokřiky domácích fandů nijak nevadily. "Když už pražská kurva, tak se vším všudy. Atmosféra tady je úžasná, stejně jako v základní části. Vyhecuje nás to," řekl.

Podruhé se výrazně do zápasu zapsal v závěru, kdy při power play Komety vyhrál buly a poslal do útoku Lukáše Pecha, který bez problémů skóroval. "Nedomlouvali jsme se, že to budeme takhle hrát. Ale viděl jsem postavení hráčů Komety a na jedné straně někdo nebyl. Tak jsem se to snažil hrát dopředu a Lukáš pak jel sám na branku. Nedovolili jsme jim žádné zdramatizování, což bylo dobře," uvedl Buchtele.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články