Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Věřím, že to bude lepší, doufá Radivojevič. Pauza prý Liberci neprospěla

Liberec - Dvě využité přesilové hry pět na tři ve třetí třetině byly podle útočníka Branka Radivojeviče klíčovým momentem prvního semifinále play-off extraligy mezi Libercem a Mladou Boleslaví. Bílí Tygři díky nim odskočili na 4:1, a přestože soupeř v závěru v početních výhodách snížil na rozdíl jedné branky, na vyrovnání již neměl čas.

"V přesilovkách se to zlomilo. Získali jsme třígólový náskok," řekl Radivojevič. Slovenský útočník se navíc na obou gólech podílel, nejprve přihrál Michalu Birnerovi a poté sám přesně vystřelil. "Když mužstvo dostane v jedné přesilovce dva rychlé góly, tak to poznamená psychiku každého. Vrátili se do zápasu, ale už měli málo času," uvedl pětatřicetiletý útočník. U své trefy i gólu Birnera ocenil i černou práci spoluhráčů. "Lukáš Krenželok odvedl výbornou práci a dobře zakryl výhled brankáři. Bylo tam trochu místo a oba jsme to trefili," pochvaloval si Radivojevič.

Opora Tygrů si ale uvědomuje, že v dalších zápasech musí Liberec hrát disciplinovaněji. "V závěru tam byla vyloučení a oni mají dobré přesilovky. Umí to zahrát a využili je. I tak jsme to ale měli pod kontrolou. Samozřejmě se ale pro příští zápas těchto chyb musíme vyvarovat. Hlavně být disciplinovaní. Je to ale za námi, máme první bod a jdeme dál," řekl Radivojevič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Mladá Boleslav

Souboj lokálních rivalů byl v první třetině hodně opatrný a ani jedno z mužstev si nedokázalo vytvořit výraznější šance. Podle Radivojeviče to bylo hlavně proto, že Liberec měl dlouhou pauzu. Ve čtvrtfinále porazil Chomutov 4:0, naposledy tak hrál v pondělí 21. března. "Bylo to stejné jako první zápas s Chomutovem. Člověk si musí zase zvyknout na rytmus hry a tempo. Přece jen je lepší, když se hrají zápasy. Myslím si ale, že to bylo na začátku opatrné a nikdo nechtěl udělat chybu. Ani jeden tým se moc nehrnul dopředu," uvedl Radivojevič.

Situace Liberce je o to složitější, že do play-off postoupil jako vítěz základní části a už před čtvrtfinále měl dlouhou pauzu. Za poslední měsíc tak odehrál jen sedm zápasů. "To je velmi málo. Pro každého je lepší, když se hraje a ne jen trénuje. Podmínky jsou ale takové a my se s tím musíme vyrovnat. Už dnes to bylo od druhé třetiny lepší a věřím tomu, že v pátek to bude ještě lepší z obou stran. Věřím, že vyhrajeme i podruhé a bude to 2:0," dodal Radivojevič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články