Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Věřil jsem, že to urveme aspoň do prodloužení, řekl brankář osmnáctky Bednář

Přišel do branky za stavu 0:3, kryl všech 17 střel, ale vyřazení hokejové reprezentace do osmnácti let gólman Jan Bednář nezabránil. Na mistrovství světa své věkové kategorie ve švédském Örnsköldsviku skončil český výběr ve čtvrtfinále po porážce se Švédy 2:4.

Šestnáctiletý Bednář vystřídal ve 22. minutě Lukáše Paříka a po utkání konstatoval, že český celek doplatil na nedisciplinovanost v úvodní části hry. "Od druhé třetiny jsme se Švédy hráli vyrovnanou partii, bohužel v první třetině jsme je svou nedisciplinovaností pustili do hry. A proti týmu, jako je Švédsko, se tříbrankový náskok hrozně těžko dohání," řekl Bednář.

Švédové získali dvoubrankový náskok v polovině první třetiny, kdy nejdříve využil přesilovou hru Alexander Holtz a za 24 sekund zvýšil Elmer Söderblom. Na 3:0 upravil v další početní výhodě Albin Grewe. Ještě ve druhé třetině snížil Marcel Barinka a ve 44. minutě upravil na 2:3 kapitán Radek Mužík.

"Když jsme dali druhý gól, věřil jsem, že to urveme alespoň do prodloužení. Bohužel se to nepovedlo a končíme. Porazili jsme Finy, hráli jsme vyrovnaně s Kanadou, takže určitě je zklamání veliké, ale není to konec světa," podotkl Bednář, který v závěru odjel na střídačku, a Oscar Bjerselius při power-play dal čtvrtý gól vítězů.

S tím, že naskočil do rozehraného zápasu, neměl brankář Karlových Varů žádný problém. "Gólman na to musí být připravený kdykoliv. Já jsem se toho nebál, neměl jsem co ztratit," popsal.

Do turnaje vstoupil jako jednička v úvodním duelu proti Bělorusku a při porážce 3:4 střídal po dvou třetinách za stavu 2:4. Zpátky do branky se dostal až proti Švédům. "Role gólmana je specifická v tom, že jeho chyba je okamžitě vidět. Chtěl jsem co nejvíc pomoct svému týmu, bohužel tým neuspěl," uvedl Bednář.

"Vyjma prvního zápasu, který jsme prostě nezvládli, jsme podávali po celou dobu stabilní a slušné výkony. Ale bohužel byl ten jeden zápas rozhodující a my jedeme smutně domů," dodal Bednář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články