Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Venera na vlastní žádost končí v Olomouci, Hanáky povedou Tomajko s Motákem

U hokejistů Olomouce končí trenér Zdeněk Venera, který se rozhodl po třech letech z klubu odejít. V příští sezoně tým povedou dosavadní asistenti Jan Tomajko a Zdeněk Moták.

Zdeněk Venera
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Venera převzal mužstvo v roce 2015 po Petru Fialovi, který trénoval olomoucké hokejisty osm let a dovedl je do extraligy.

Bývalý kouč Zlína, Karlových Varů, Komety Brno a Pardubic s týmem letos a předloni postoupil do play-off. V obou případech jeho svěřenci vypadli ve čtvrtfinále s Plzní.

"Vedení klubu bylo s výsledky práce zkušeného trenéra spokojeno. Po letošní sezoně se však kouč rozhodl vydat jinou cestou. Vedení klubu Zdeňku Venerovi děkuje za skvělou práci a do budoucna přeje mnoho úspěchů v novém působišti," uvedl olomoucký klub v prohlášení.

Šedesátiletý Venera byl třikrát vyhlášen nejlepším trenérem extraligy. Ocenění získal vždy poté, co neúspěšně bojoval ve finále o titul se Zlínem (1999), Karlovými Vary (2008) a Kometou Brno (2012).

Jednačtyřicetiletý Tomajko je olomouckým odchovancem a je také jednatelem klubu. Čtyřnásobný mistr extraligy se Vsetínem a Spartou ukončil kariéru v roce 2010 právě v dresu kohoutů a hned začal pracovat jako asistent tehdejšího kouče Fialy.

Moták přišel do Olomouce před touto sezonou. Třiapadesátiletý trenér v minulosti působil jako asistent ve Vítkovicích a Spartě i u reprezentační dvacítky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články