Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Venera jde do Pardubic, chce bojovat o nejvyšší příčky

Pardubice - Hokejisty Pardubic bude trénovat Zdeněk Venera. Pětapadesátiletý kouč, který na konci února skončil na lavičce Komety Brno, se dohodl s loňským mistrem na dvouleté smlouvě. V Pardubicích střídá Miloše Říhu, o jehož odchodu bylo jasno, protože touží po dalším zahraničním angažmá.

"Jsme rádi, že jsme získali renomovaného trenéra do našeho týmu. Měli jsme dlouhodobé indicie, že dosavadní manažer A-týmu Miloš Říha nebude v našem klubu pokračovat, o služby Zdeňka Venery jsme měli eminentní zájem," řekl klubovému serveru HC ČSOB Pojišťovny Pardubice generální manažer klubu Ondřej Šebek.

Venera se stal už čtvrtým trenérem Pardubic za posledních pět měsíců. V extralize dovedl do finále v roce 1999 Zlín, o devět let později Karlovy Vary a loni Kometu Brno. "Pevně věříme, že na ně naváže i v Pardubicích. Od jeho příchodu si slibujeme návrat našeho A-týmu do vyšších pozic," doplnil Šebek.

Na lavičce úřadujícího mistra skončil na začátku listopadu Pavel Hynek, který v předešlé sezoně dovedl tým k triumfu. Nahradil jej Mojmír Trličík, ale toho 20. ledna vystřídal Miloš Říha, jenž byl předtím v sezoně odvolán od týmu Petrohradu v Kontinentální lize.

"Získali jsme velmi uznávaného trenéra, který dosáhl několika výrazných úspěchů. Poslední sezona se nám příliš nepovedla, věříme, že Zdeněk Venera nám pomůže, abychom se vrátili na pozice, do kterých náš klub patří," navázal Šebek.

Venera se zapojí do práce v Pardubicích ve čtvrtek dopoledne. "V tuto chvíli nedokážu říci, kdo bude jeho asistentem, o tom se pobavíme právě v příštích dnech," doplnil Šebek. "Jsem potěšen zájmem Pardubic o mou práci. Vážím si toho, protože jde o tradiční hokejové město, ve kterém vyrostla řada špičkových hokejistů a kde je o hokej obrovský zájem mezi fanoušky. Budu se maximálně snažit, abych je nezklamal," prohlásil Venera.

Pardubice se pod Říhou dostaly v posledním kole základní části do předkola, ve kterém prohrály s Kladnem 2:3 na zápasy. "Ani já osobně jsem neměl poslední sezonu moc úspěšnou. O to větší motivaci mám snažit se bojovat s Pardubicemi o co nejvyšší příčky v české extralize," dodal Venera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články