Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Velký trejd. Obávaný bek Karlsson mění Ottawu za San Jose

Ottawa ztratila cenného hráče, San Jose jej získalo. Dvojnásobný nejlepší obránce NHL Erik Karlsson přichází na západ USA, spolu s ním k týmu Sharks míří i útočník Francis Ferron. Opačným směrem putují Chris Tierney, Dylan DeMelo, Josh Norris a Rudolfs Balcers. Ottawa navíc získala i výběry v draftu v letech 2019 a 2020.

Erik Karlsson
zdroj: ČTK/AP autor: PATRICK DOYLE

Osmadvacetiletý Karlsson byl čtyřikrát zvolen do prvního All Star týmu NHL, v letech 2012 a 2015 získal Norris Trophy pro nejlepšího zadáka zámořské soutěže. Byl členem bronzového týmu na mistrovství světa 2010, na ZOH v Soči vedle stříbrné medaile získal i ocenění pro nejlepšího obránce turnaje a byl zařazen do All Star týmu.

"Jen velmi zřídka se stává, aby hráč takového kalibru byl k dispozici," uvedl generální manažer Sharks Doug Wilson. "S Erikem, Brentem Burnsem a Marcem-Edouardem Vlasicem máme teď tři z nejlepších obránců v lize a máme opět silnější tým, než jsme měli včera," konstatoval.

Karlssona si Ottawa vybrala v roce 2008 jako patnáctého v draftu, od té doby za kanadský tým odehrál devět sezon. Nastoupil do 627 utkání základní části a nasbíral 518 bodů za 126 gólů a 392 asistencí. V play-off přidal 48 startů a 37 bodů (6+31). V posledních pěti letech byl kapitánem mužstva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články