Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vedoucí Liberec nečekaně nestačil na Zlín, Berani jsou bod od desítky

Ještě šest minut před koncem vedl Liberec v domácím prostředí nad Zlínem 2:1, nakonec ale překvapivě nezískal ani bod. Beranům trefil důležitou výhru v předposlední minutě v přesilovce Pavel Kubiš. Vedoucí celek tabulky neuspěl po pěti vítězstvích, Zlín slavil potřetí za sebou.

Utkání Liberec - Zlín
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Oba týmy vstoupily do utkání poměrně vlažně a hra se přelévala ze strany na stranu. Žádné větší šance však v úvodních minutách k vidění nebyly.

Ty přišly až v první přesilovce domácích. Nejprve v ideální pozici netrefil branku Redenbach, poté však Hudáček přesně nabil Jelínkovi a liberecký kapitán poslal Severočechy do vedení.

To mohli Bílí Tygři navýšit v další početní výhodě, Hudáčka ale tentokrát vychytal Kašík. Zlín byl směrem dopředu neškodný, a tak byl Will bez práce. Naopak domácí hrozili i nadále, proti Ordošovi a Kolmannovi se ale blýsknul Kašík.

V závěru první části pak hráli přesilovou hru také Berani a blízko vyrovnání byl Freibergs. Jeho střelu ale zastavila pravá tyč Willovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Zlín

Ihned po začátku druhé třetiny se na Willa řítil osamocený Fořt, mířil však těsně vedle. Na druhé straně nebezpečně pálil Vlach, Kašík proti jeho střele skvěle máchnul lapačkou.

Na rozdíl dvou branek mohl v přesilovce Liberce zvýšit opět Jelínek, z mezikruží však trefil horní tyč.

A domácí to mohlo mrzet o to víc, jelikož hned vzápětí po rychlém brejku Zlína inkasovali vyrovnávací branku. Ondráčkovu střílenou přihrávku umístil za Willova záda Fořt.

Hosty vyrovnání nakoplo a mohli jít dokonce do vedení. Willovi ale proti střelám Honejska a Hermana pomohla hned dvakrát horní tyč.

Závěrečnou část začali Berani početní výhodou, největší šanci měl ale domácí Lakatoš. Po dalších faulech Krenželoka a Lence pak měli Zlínští k dispozici dokonce více než minutovou přesilovku pěti proti třem, liberecká trojice se ale výborně ubránila.

Lídr tabulky poté ukázal svou sílu, když krátce po ubráněném oslabení sám skóroval. Do vedení ho poslal dorážkou Šmídovy střely důrazný Lenc.

Rychlou odpověď měl na hokejce Kulda, Will ale svůj tým podržel. Liberecký brankář měl plné ruce práce také se střelou Noska a tečí Fořta.

V 55. minutě už se ale Zlín dočkal vyrovnání, když po Honejskově přihrávce propálil Willa Herman. V závěru třetí třetiny navíc fauloval Derner a v přesilovce vystřelil Beranům tři body Kubiš.

"Bojujeme o desítku, takže musíme teď hrát každý zápas úplně na krev. Bojovali jsme až do úplného konce a vyplatilo se nám to. Do třetí třetiny jsme nastoupili aktivně a chtěli jsme dát góly, abychom si odtud alespoň něco odvezli. V naší situaci pro nás hraje každý bod," řekl Kubiš.

Bílí Tygři Liberec - Berani Zlín 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. P. Jelínek (L. Hudáček, Šmíd), 47. Lenc (Šmíd, Birner) - 29. Fořt (Freibergs, J. Ondráček), 55. Herman (Honejsek, Šlahař), 59. Kubiš (J. Ondráček, Freibergs). Rozhodčí: Pražák, Kika - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 6989.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc, Kolmann - Lenc, Lakatoš, Birner - Valský, L. Hudáček, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Ferenc, Valenta, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - E. Kulda, P. Sedláček, Fryšara - Václavek, Popelka, Werbik. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Filip Pešán (Liberec): "Dnes jsme neměli svůj den. Chyběla nám pokora a nasazení. Hráli jsme zbytečně složitě proti dobře organizovanému a bojovnému soupeři. Zlín byl po většinu zápasu lepším týmem a po zásluze zvítězil."

Robert Svoboda (Zlín): "Podařilo se nám výsledkově překvapit na ledě lídra tabulky. Je to pro nás nesmírně důležité vítězství v boji o desítku. Podali jsme výborný kolektivní výkon podpořený skvělým Kašíkem v brance. Musím tým za přístup a bojovnost pochválit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články