Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Vedoucí Boleslav uspěla v Ústí, Jihlava vyhrála derby

Praha – Hokejisté Mladé Boleslavi nastříleli v 34. kole do sítě Ústí nad Labem v druhé třetině pět gólů a po vítězství 6:3 mají v čele prvoligové tabulky nadále devítibodový náskok před Olomoucí. Hanáci vyhráli na ledě posledního Mostu 2:0, třetí Jihlava zdolala čtvrtý Havlíčkův Brod 2:1.

Boleslav dvakrát srovnala těsné vedení domácích Lvů a ve druhé třetině pak rozhodla zápas ve svůj prospěch pěti góly. Po slepených brankách Klimenty a Broše zamířily za záda domácího gólmana Petráska ještě další tři puky. V závěrečné třetině Severočeši brankou exboleslavského Daniela Boháče už jen snížili, za Boleslav naopak skórovali bývalí hráči Ústí Němeček a Mikulík.

V derby v Jihlavě se poprvé změnilo skóre v 22. minutě, kdy střela domácího Zemana zamířila od tyče do sítě. Hosté z Havlíčkova Brodu srovnali pět minut před pauzou, kdy se před brankou nejlépe zorientoval Stach. Rozhodující gól padl v 56. minutě, kdy Šindeláře dorážkou mezi betony překonal domácí Prokš. Dukla svého regionálního rivala porazila poprvé v sezoně.

Vedle Olomouce udrželi čisté konto také brankáři Havířova, Litoměřic a Třebíče, která vyhrála 2:0 v Berouně. Druhou brankou pojistila vítězství hostů posila z Komety Brno Libor Pivko, který se trefil i v minulém kole proti Litoměřicím. Benátky nad Jizerou potvrdily, že se jim proti Českým Budějovicím daří, v dosavadních třech vzájemných zápasech vybojovaly osm bodů. Po první třetině přitom hosté vedli, góly Plodka a Psoty v druhé části ale rozhodly o výhře Benátek 3:2.

Výsledky 34. kola první hokejové ligy:

Benátky nad Jizerou - České Budějovice 3:2 (1:2, 2:0, 0:0), Jihlava - Havlíčkův Brod 2:1 (0:0, 1:1, 1:0), Most - Olomouc 0:2 (0:0, 0:1, 0:1), Beroun - Třebíč 0:2 (0:1, 0:0, 0:1), Havířov - Kadaň 3:0 (1:0, 2:0, 0:0), Litoměřice - Šumperk 5:0 (1:0, 1:0, 3:0), Ústí nad Labem - Mladá Boleslav 3:6 (2:1, 0:5, 1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články