Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vedení reprezentace doufá, že Krejčí se Sobotkou budou na SP připraveni

Praha – David Krejčí a Vladimír Sobotka, kteří figurují v nominaci české hokejové reprezentace pro Světový pohár v kanadském Torontu, se zotavují po zranění a náročných operacích. Vedení reprezentačního týmu však doufá, že jejich rekonvalescence proběhne v pořádku a včas tak, aby se na prestižní akci mohli představit.

David Krejčí
zdroj: ČTK/AP

Sobotka, který hraje KHL za Omsk, měl problémy se zády několik měsíců a přišel kvůli nim o mistrovství světa. Podobně na tom byl i Krejčí. Opora Bostonu sice dohrála sezonu v NHL, po jejím skončení však český reprezentant musel na operaci levé kyčle.

"S oběma hráči jsme v kontaktu a věříme, že Světový pohár stihnou," řekl trenér Josef Jandač na tiskové konferenci, na níž zveřejnil zbylou část nominace. Zatímco Sobotka by podle informací vedení Avangardu měl být mimo hru čtyři měsíce, zástupci Bruins u Krejčího ohlásili ještě o měsíc delší rekonvalescenci. Navíc byl operován až koncem dubna. Světový pohár začne 17. září, týmy mají sraz o dva týdny dříve.

"Martin Ručinský (generální manažer) měl podobné zranění a i podle jeho zkušeností by to David měl stihnout," řekl Jandač. "Já jsem byl tři měsíce po operaci v plné zátěži," uvedl Ručinský. Zkušenosti se zraněním má už i Krejčí, jemuž v červnu 2009 operovali pravou kyčel a v říjnu se zapojil do zápasů NHL.

Ručinský se připravuje i na variantu, že bude muset s Bostonem jednat o Krejčího startu. "Když to bude na hraně, budu muset být s Bostonem v kontaktu. Jak už jsem ale řekl, všichni věříme, že bude v pořádku a nebude to potřeba. Zatím jde vše podle plánu," podotkl Ručinský.

Krejčí je zatím opatrný, na Světový pohár by však rád jel. "Doufám, že turnaj stihnu. Ale bude to na hraně. Osobně věřím, že to všechno klapne a bude to v pohodě, ale v téhle chvíli se to neodvažuju říct. Je moc brzy. V pondělí uběhne pět týdnů od operace a zatím nemůžu cvičit," uvedl Krejčí.

Kvůli zranění už přišel o nominaci útočník Andrej Nestrašil, který si na konci února zlomil obratel. "Kdyby byl zdravý, tak by na Světový pohár jel. Na tom jménu jsme se shodli všichni," uvedl Jandač. Povaha hráčova zranění mu účast nedovolí. "Je velký otazník, zda se dá dohromady. Nemá možnost se rozehrát, tady by naskočil do rozjetého rychlíku. On sám soudně řekl, že ho těší, že by byl nominovaný, ale nemůže zaručit, že by jel."

Změnu v nominaci mohou účastníci udělat v případě zranění či jiné indispozice až do 16. září, tedy den před startem turnaje. V průběhu turnaje k ní lze sáhnout pouze v případě, že počet hráčů klesne pod 18 mužů v poli nebo problémy vyřadí některého z brankářů.

"Kdyby se zranil ten osmnáctý hráč, tak ho lze nahradit," řekl organizační manažer českého týmu pro Světový pohár Jan Černý. Žádného případného náhradníka vedle nominované třiadvacítky ale nesmí mít tým v přípravě ani na soustředění v Praze či v Pittsburghu před startem turnaje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články