Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vedení NHL zrušilo 326 utkání, začne se nejdřív v prosinci

New York – Nejdřív v prosinci. Vedení NHL dnes zrušilo všechna plánovaná utkání, která se měla odehrát do 30. listopadu. Kvůli nepřestávajícím neshodám mezi vedením hokejové ligy a hráčskou asociací NHLPA o dělbu výnosů ze soutěže se tak neodehraje minimálně 326 zápasů, což je více než čtvrtina sezony. 

Gary Bettman
zdroj: isifa/Canadian Press autor: Chris Young

Sezona měla začít už 11. října, jednání o nové kolektivní smlouvě však stále nevedou k úspěchu. Naposledy minulý týden NHL předložila odborům podobu smlouvy s rovnoměrným rozdělením výnosů, které v minulé sezoně činily 3,3 miliardy dolarů. NHLPA jej však odmítla.

Odbory následně neuspěly ani se třemi vlastními protinávrhy. Pak se už obě znesvářené strany k dalším jednáním nesešly a vedení NHL po vypršení čtvrtečního termínu pro dohodu svůj návrh stáhlo.

"NHL hluboce lituje toho, že musela sáhnout k tomuto opatření," uvedl v prohlášení zástupce komisionáře Bill Daly. "Uznáváme, že v kolektivním vyjednávání je zodpovědnost společná, a ačkoliv jsme nesmírně zklamáni, že jsme se dosud nedomluvili, jsme odhodláni dosáhnout dohody, která bude férová pro hráče a kluby a bude prospěšná pro hokej a fanoušky," dodal.

NHL je ve výluce potřetí za posledních 18 let. V ročníku 2004/05 se nehrálo vůbec a poprvé od roku 1919 nebyl udělen Stanleyův pohár. V sezoně 1994/95 se liga rozběhla 20. ledna poté, co přišla o 468 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články