Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Plzeň ve vyrovnaném souboji spodku tabulky předskočila Litvínov

Poslední Litvínov v 11. kole hokejové extraligy počtvrté za sebou nebodoval. Na půdě Plzně i po vyrovnaném výkonu prohrál 4:3 a zůstáva na spodku tabulky. Naopak plzeňští hokejisté po dvou prohrách v řadě doma uspěli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

"Byl to stokrát těžší zápas, než hrát s někým nahoře. Takový tým se snaží hrát dopředu, něco vymyslet. Ale dneska to byl vysloveně boj. My ani Litvínov nemáme moc bodů a podle toho to vypadalo. Bylo to hrozně vyrovnané," řekl plzeňský kapitán Jan Schleiss.

Hosté zahájili zápas střelecky aktivněji, ale Strejček v dobré pozici neprostřelil gólmana Svobodu. Na druhé straně při přečíslení zamířil nekrytý Mertl zblízka nad. V 11. minutě už otevřel skóre ranou od modré čáry Demel. O pouhých 49 vteřin později ale přesnou střelou z mezikruží pod horní tyčku vyrovnal domácí kapitán Schleiss.

Verva poté promarnila téměř minutovou dvojnásobnou početní výhodu a v 18. minutě naopak přečkala Zámorského přesilovkové nahození do pravé tyčky. Ve vlastním oslabení následně nezakončil svůj únik úspěšně Berka a 19 vteřin před první sirénou krátce po skončení přesilové hry dokonal obrat na 2:1 pohodlnou dorážkou Malát.

Indiáni měli sice na začátku prostřední části převahu, ale nezužitkovali přesilovku. Početní výhodu naopak v polovině utkání úspěšným doklepnutím Zileho střely využil Gut. Vyrovnání na 2:2 hosty povzbudilo a pokračující nápor vyústil v další přesilovou hru. Pokus Stránského bez přípravy z pravého kruhu však zastavil Svoboda a nedovolené zdržování hry Freibergse potrestal jen 34 vteřin před druhou sirénou po přiťuknutí Hrabíka z bezprostřední blízkosti Kodýtek.

Do závěrečné dvacetiminutovky sice naskočili hosté se snahou o zvrat, domácí však hrozili z brejků. Ve 44. minutě ještě Dvořák v dobré pozici minul, ale o tři minuty později po dlouhém pasu Kaňáka svůj únik zakončil osmnáctiletý útočník přesnou střelou a zvýšil na 4:2. V 51. minutě ještě výsledek zdramatizoval Hlava během přesilové hry, kdy šikovně na brankovišti tečoval střelu Stránského.

Za chvíli Svoboda pohotově vyrazil lapačkou ránu Strejčka bez přípravy a při závěrečné hře hostů bez brankáře znásobené vyloučením Schleisse už domácí odolali.

"V postavení obou týmů v tabulce nelze hodnotit hru, ale spíše bodový příspěvek. Tři body si urvali domácí. Nám k tomu chybělo lepší oslabení na konci první i druhé třetiny. Utkání nakonec nerozhodly přesilovkové týmy, ale v náš neprospěch rozhodl gól na 4:2 po chybě ve středním pásmu," uvedl asistent trenéra Litvínova Karel Mlejnek.

HC Škoda Plzeň – HC Verva Litvínov 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Schleiss (Rekonen, Kaňák), 20. Malát (Kaňák), 40. Kodýtek (Hrabík, Rekonen), 47. A. Dvořák (Kaňák, Budík) - 11. Demel (M. Sukeľ, Š. Stránský), 30. Gut (Zile, Freibergs), 51. Hlava (Š. Stránský, Jaks). Rozhodčí: Úlehla, Ondráček - Brejcha, Malý. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. Diváci: 4176.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Kaňák, Budík, Houdek, Kremláček, Kvasnička - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - F. Suchý, Mertl, Hrabík - Adamec, Malát, Blomstrand - M. Lang, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Litvínov: M. Tomek - Jaks, Zile, Wesley, Freibergs, Strejček, Demel - Š. Stránský, M. Sukeľ, Abdul - P. Zdráhal, Gut, Kudrna - Hlava, Berka, P. Straka - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články