Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ve třetím duelu čeká Finsko. Naváží Češi na výkon proti Bělorusku?

Paříž - Třetím soupeřem národního týmu budou na mistrovství světa Finové. Češi mají za sebou těžký dvojzápas, když po úvodní porážce s Kanadou (1:4) následně přehráli Bělorusko (6:1), nyní je čeká trápící se favorit pařížské skupiny. Finové sice porazili Bělorusy 3:2, ale naposledy schytali výprask 1:5 od domácích Francouzů. Náročný počáteční program tak Češi zakončí s tradičním soupeřem o lepší výchozí pozici v souboji o play-off. Přímý přenos utkání Česko–Finsko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 19:45.

Utkání Česko - Finsko v rámci Euro Hockey Tour
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

I proto trenéři dali hráčům volno a nedělní odpolední trénink byl dobrovolný. Na ledě se s trojicí brankářů objevilo devět hráčů. "Turnaj je dlouhý a momentálně potřebují, aby si odpočinuli, šli se někam vyvětrat a přestali myslet na hokej," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček. "Ve skupině nás čeká sedm zápasů, teď tři ve čtyřech dnech, což není žádná sranda. V sobotu jsme vyhráli důležité utkání, budeme na něj chtít navázat," poukázal na jednoznačnou výhru nad Běloruskem.

Češi těžili v útočné fázi také z výborné hry obránců, vidět byli zejména ve vítězném duelu právě proti Bělorusům. "S Kanadou to byl hodně těžký zápas, v sobotu jsme si trochu spravili chuť. Zatím mistrovství splňuje očekávání. Trenéři vyžadují, ať jsme aktivní, střílíme a hodně puků tlačíme do brány. Pro nás je to jedině plus, když můžeme i my obránci přispět k výhře," dodal Michal Kempný.

Na Čechy ale nyní čeká výrazně těžší soupeř, zároveň také jeden z těch klasických. Oba týmy se pravidelně utkávají v průběhu sezony v seriálu Euro Hockey Tour, v té aktuální Jandačovi svěřenci vyhráli tři ze čtyř zápasů. Naposledy zvítězili 27. dubna v Českých Budějovicích 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bělorusko - Česko

"Finové hrají celý rok stejně, nic nemění. Pořád hrají zabezpečenou obranu středního pásma, pohromadě v defenzivní zóně. Spíše to bude o tom hrát v pěti, protože mají výborné přesilovky, ve kterých rozhodují. Z minima šancí dokážou vytěžit maximum, na to si musíme dávat pozor," podotkl Špaček.

Na jihu Čech reprezentace vyhrála 3:2 i přesto, že již v osmé minutě prohrávala 0:2. "Tomu se tentokrát chceme vyhnout, zápasy s nimi se těžko obrací. Věřím, že na ně budeme připraveni. Den volna bude mít velký vliv. Věřím, že na ně vlítneme a porazíme je," řekl Špaček s ohledem na fakt, že Finové mají v nohách nepovedený zápas s Francií.

Případné změny v české sestavě naznačí až dopolední trénink, který by už měli absolvovat všichni hráči. S předstihem trenéři nechtějí ani prozradit, zda se do branky vrátí Petr Mrázek, nebo bude stejně jako proti Bělorusku chytat Pavel Francouz.

Předpokládaná sestava ČR:

Mrázek (Francouz) - Gudas, Šimek, Rutta, Kempný, Jeřábek, Krejčík, Kundrátek - Pastrňák, Plekanec, Voráček - Radil, Jan Kovář, Červenka - Řepík, Vrána, Birner - Horák, R. Hanzl, T. Zohorna - Hyka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články