Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve Švédsku jsem maximálně spokojený, říká Tomášek. Svou fazonu chce potvrdit i v národním dresu

David Tomášek má za sebou povedený začátek svého angažmá ve švédském Färjestadu, kde navíc rovnou již prodloužil novou smlouvu. Svou formu chce potvrdit i v reprezentačním dresu.

"Byla to strašně příjemná zpráva, menší odměna za práci. Máme za sebou první čtvrtinu (sezony), takže jsem to nečekal. Nějakým způsobem jsme ale i jako tým chytili začátek za pačesy a sedlo si to. Někdy je to v zahraničí o štěstí. Člověk může hrát dobře, ale nemusí to sednout. Tady si to sedlo," řekl Tomášek.

Sedmadvacetiletý hráč je zatím ve Švédsku maximálně spokojený. I proto s podpisem smlouvy neváhal. "Přišlo mi, že není nad čím přemýšlet a uvažovat, když je tam člověk spokojený a hodně mu to dává. I když je ta liga náročná a někdy je to na palici, tak si pořád vážím, že mi takhle dobrá organizace nabídla smlouvu," podotkl Tomášek.

Odchovanec Sparty má za sebou angažmá v zámoří. I proto může porovnávat. "Nějaké ligy jsem zažil a hodně záleží na okolnostech. Tady mi hodně pomohlo i okolí organizace, která je perfektní. Spoluhráči, trenéři, management. Věděli, co jsem za hráče. Hodně kreditu jde k nim, že mi to usnadnili a nenechali mě v tom plavat. Když nechcete člověku pomoct, tak utopíte víceméně každého," řekl Tomášek.

Formu se bude nyní snažit potvrdit i v reprezentaci. Nový trenér národního týmu Radim Rulík jej nominoval na turnaj Karjala, který dnes pro Česko začne ve Växjö soubojem se Švédy. "Pokusím se hrát podobně jako v klubu," řekl. Zatímco na Spartě hrál většinou na křídle, ve Färjestadu nastupuje na centru. A stejné plány s ním má i Rulík.

Tomášek si v minulé sezoně připsal premiérový start na mistrovství světa, které se příští rok uskuteční v Praze. Tak daleko ale nyní nemyslí. "Vůbec. Ze zkušeností z předchozích let vím, že se může stát cokoliv. Loni jsem to třeba vůbec nečekal po sezoně, po zranění. Bylo to nahoru dolů a nakonec závěr se trochu povedl a dostal jsem se na mistrovství. Nekoukám tak dopředu. Je to domácí šampionát, může přijet spousta kluků (z NHL). Nebo nemusí. Jdu postupně," dodal Tomášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články