Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ve skupině čekají finalisté. Češi se v Paříži střetnou s Kanadou či Finskem

Praha - O soupeřích českého národního týmu ve skupině na příštím mistrovství světa v Německu a Francii je jasno. Češi se ve skupině B v Paříži střetnou mimo jiné s finalisty letošního šampionátu Kanadou a Finskem. Kromě nich bude reprezentace čelit také Švýcarsku, Bělorusku, Norsku, domácí Francii a Slovinsku.

Sport
zdroj: ČT4

Čeští hokejisté se naposledy ve skupině MS střetli s Kanadou na domácím šampionátu v Praze, kde také naposledy narazili i na Finy. Ty vyřadili ve čtvrtfinále i díky památným gólům Jaromíra Jágra.

Ve skupině se ale Češi s Finskem střetli naposledy před dlouhými pěti lety ještě za starého formátu šampionátu v Bratislavě. Svěřenci Aloise Hadamczika tehdy Finy porazili 2:1 a nakonec vybojovali bronzové medaile, když v souboji o třetí místo porazili Rusko 7:4.

Ve skupině A, jejímž dějištěm bude Kolín nad Rýnem, se představí Rusko, USA, Švédsko, Slovensko, Německo, Lotyšsko, Dánsko a Itálie. 

Složení skupin MS 2017:

A (Kolín nad Rýnem): Rusko, USA, Švédsko, Slovensko, Německo, Lotyšsko, Dánsko, Itálie.
B (Paříž): Kanada, Finsko, ČR, Švýcarsko, Bělorusko, Norsko, Francie, Slovinsko.  

O nasazení skupin rozhoduje žebříček IIHF, ale pro příští šampionát došlo ke změnám. Pořadatelské země se původně měly zařadit do stejné skupiny, v žebříčku desáté Německo se ale přesunulo na místo devátého Běloruska. Další výměnu pořadatelé využili k tomu, aby kvůli historickým kořenům zařadili lídra žebříčku Kanadu do Francie místo třetího Ruska.

Šampionát začne 5. května a vyvrcholí finálovým zápasem 21. května právě v Kolíně nad Rýnem. Největší hokejová hala Evropy Lanxess arena pro 18 500 fanoušků zde bude hostit celkem 34 zápasů včetně dvou čtvrtfinále, obou semifinále, duelu o bronz i finále.

Pařížská AccorHotels Arena pro 14 500 příznivců přivítá vedle 28 duelů ve skupině dvě čtvrtfinále. Čeští hokejisté mají jistotu, že se v případě boje o medaile budou muset stěhovat a hrozí jim i přesun už před případným čtvrtfinále. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články