Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ve finále MS dvacítek se utkají hokejisté Kanady a USA

Saskatoon (Kanada) - Hokejisté Kanady si na mistrovství světa hráčů do 20 let v Saskatoonu zahrají o šestý titul za sebou. Jejich finálovým soupeřem je výběr USA. Američtí hokejisté si o titul zahrají poprvé od roku 2004, kdy ve finále porazil Kanadu. Oba soupeři už na sebe na turnaji v Saskatoonu narazili. V základní skupině vyhrála Kanada 5:4 po samostatných nájezdech.

Kanada v semifinále porazila 6:1 Švýcarsko a o titul si na šampionátu hokejistů do dvaceti let zahraje podeváté za sebou. Na výhře se dvěma góly podílel Taylor Hall, jednou se trefil Jordan Eberle, který tak zaznamenal dvanáctou branku v reprezentaci a vyrovnal kanadský rekord Johna Tavarese.

Američané si v semifinále poradili se Švédskem, které porazili 5:2. O výhře rozhodli v závěrečných sedmi minutách, kdy se postupně trefil John Carlson, Jerry D'Amigo a A. J. Jenks.

Semifinále MS hráčů do 20 let:

Kanada - Švýcarsko 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Eberle (Ellis, Pietrangelo), 28. Scandella (G. Bourque, McMillan), 30. Hall (Kadri, Della-Rovere), 43. Schenn (McMillan, Pietrangelo), 57. Della-Rovere (Caron, Adam), 58. Hall (Scandella, Teubert) - 33. Jorg (Geering, Niedereiter).

Švédsko - USA 2:5 (0:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 25. Lander (Rodin,  Anderson), 33. Lander (Rodin, Silfverberg) - 2. T. Johnson (Palmieri), 36. D'Amigo (Carlson, Gardiner), 53. Carlson (Morin), 56. D'Amigo  (Stepan), 60. Jenks (Morin).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články