Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vašíček si po zákroku na Valacha nezahraje šest zápasů

Praha - Hokejový obránce Jiří Vašíček z Pardubic dostal v extralize od disciplinární komise dodatečně trest na pět zápasů za zákrok do oblasti hlavy a krku na slávistického zadáka Juraje Valacha. Disciplinárka dále řešila i nesportovní chování Petra Nedvěda, liberecký kapitán byl za vulgární výroky k rozhodčím potrestán finančním postihem.

Jiří Vašíček
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Vašíček má navíc automaticky zákaz startu v jednom utkání za trest ve hře, takže celkově bude chybět Východočechům v šesti duelech. Do hry se může vrátit až 5. ledna na ledě Plzně. Dvaatřicetiletý Vašíček fauloval Valacha 14 sekund před koncem třetí třetiny nedělního utkání 29. kola. Led O2 areny, kde dříve působil, opustil s trestem ve hře na pět minut a do konce utkání.

"Vedl svůj zákrok čelně k protihráči, přičemž bylo shledáno, že měl dostatek času situaci vyhodnotit a musel si být vědom, že dojde k zasažení oblasti hlavy a krku protihráče," komentoval rozhodnutí předseda disciplinární komise Karel Holý. "Došlo k tomu s prokazatelným úmyslem oblast hlavy a krku zasáhnout. Hráč se přitom těsně před střetem odrazil, aby dosáhl jeho vyšší intenzity, zřetelný je rovněž pohyb loktem, kterým se hráč snažil zvýšit razanci úderu," doplnil Holý.

Při stanovení výše trestu Holý přihlédl ke skutečnosti, že Vašíček byl během uplynulých dvou let disciplinárně trestán a Valach pro zranění zápas nedokončil. Loni v lednu byl Vašíček suspendován na pět utkání za zákrok loktem na hlavu na českobudějovického útočníka Davida Kuchejdu. Trest na pět utkání již v této sezoně dostali Michal Trávníček z Litvínova a Radek Duda z Plzně.

Nedvěd dostal za výbuch zlosti pokutu

Kapitán hokejistů Liberce Petr Nedvěd dostal za nesportovní chování a vulgární výroky k rozhodčím v nedělním extraligovém utkání v Litvínově pokutu ve výši 10 procent měsíčního platu. Dvaačtyřicetiletý útočník unikl zastavení činnosti na jeden až tři zápasy, které mu za přestupek hrozilo. Nedvěd dostal v šesté minutě zápasu, který jeho tým nakonec prohrál vysoko 3:8, menší trestem za sekání.

V čase 7:01 si však za nesportovní chování vysloužil od rozhodčích trest ve hře a navíc osobní trest do konce utkání. Celkem nasbíral 57 trestných minut. Pokutu dnes Nedvědovi udělil předseda disciplinární komise Karel Holý. Finančním postihem byl potrestán i plzeňský klub, který zaplatí 10 000 korun za to, že mladý obránce Patrik Marcel nastoupil do sobotního duelu na ledě Sparty bez jmenovky na dresu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články