Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vary zdramatizovaly zápas ve Zlíně, na výhru to však nestačilo

Zlín Hokejisté Zlína porazili ve 36. kole extraligy Karlovy Vary 3:2. Berani tak přerušili sérii tří proher, pro Západočechy šlo naopak o třetí porážku za sebou. Zlín vedl krátce po zahájení druhé třetiny už 3:0, závěr zdramatizoval dvěma góly hostující útočník Václav Skuhravý, ale na vyrovnání Energie nedosáhla.

Karlovy Vary trápí střevní potíže, ale i tak do Zlína dojeli všichni hráči. A Energetici zahrozili hned po úvodním vhazování, avšak Kašík, jenž se do brány Ševců vrátil po delší době, Hruškův pokus zblízka vykryl. Právě neúspěšný forvard musel za chvíli na trestnou lavici a tím začal nápor domácích. Vyvrcholil úvodním gólem Svobody, který od pravého mantinelu k údivu všech zasadil kotouč pod horní tyč. Poté byl vyloučen také Deyl, ale střely Kotvana, Žižky či Svobody už Závorka za svá záda nepustil.

Karlovarští mohli srovnat stav zápasu při 73 vteřin dlouhé přesilovce čtyři na tři. Nebezpečně se ochomýtal okolo Kašíka Hruška, nakonec se sám před zlínským brankářem ocitl Duda, avšak mířil jen do Kašíkovy hrudi. Momentální oživení Energetiků ale zastavil faul Redlihse na Marušáka, po kterém putoval hostující obránce do kabin. Přesilovka se Zlínským přenesla do druhé části, navíc byla na pár sekund zdvojnásobená, když byl vyloučen Duda. Karlovarského kapitána na led vrátil předčasně Říčka, který střelu z kruhu poslal mezi Závorkovy betony.

Domácí se záhy radovali znovu, když se po dalších 18 vteřinách prosadil Čech a ukončil tak Závorkovo účinkování v dnešním utkání. Tentýž hráč zanedlouho mohl překonat i střídajícího Habala, ale prázdná branka ho zaskočila natolik, že nezvládl zakončit. Energetici se z gólu radovali až po půlce utkání, kdy po teči Skuhravého puk zaplachtil za Kašíka. A snížit mohl Tomeček, ale puk skončil pouze v lapačce zlínského gólmana. Branky se mohl dočkat Šťastný, tečí sice Habala překonal, ale puk nakonec šel mimo tři tyče. Hned po přestávce zahrozil Říčka a v početní výhodě Köhler, ani jeden ale neuspěl.

Sám před Kašíkem se ocitl Vojtěch Tomeček, byl však faulován. Avšak tuto i přesilovku při vyloučení domácí střídačky za příliš mnoho hráčů na ledě domácí ubránili precizně. Energetici však vstřelili kontaktní gól z nenápadné akce. Po střele Vachovce si Kašík myslel, že puk má pod kontrolou, ale neměl a toho využil opět Skuhravý. Tentýž hráč mohl posléze i vyrovnat, ale puk otřel pouze o tyč. Definitivní tečku za utkáním mohli Ševci udělat při přečíslení tři na jednoho, ale šancí pohrdli. Během závěrečné power play střílel jeden z hostí, gólmana Kašíka překonal, ale puk se zastavil o Horáka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Karlovy Vary

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. J. Svoboda (Matějíček), 23. Říčka (Holík, Kotvan), 23. F. Čech (Šťastný, Kubiš) - 31. Skuhravý (Šmach), 54. Skuhravý (Vachovec). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9, navíc Redlihs (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4 050.

Zlín: Kašík - Matějíček, Žižka, Marušák, O. Horák, Kotvan, Urbanec - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Kubiš, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Karlovy Vary: Závorka (23. Habal) - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlish, Dvořák, Šmach, Deyl - D. Hruška, Balán, Duda - V. Tomeček, J. Kverka ml., Vachovec - Koblasa, Skuhravý, Micka - Heizer, R. Hruška, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a J.

Juraj Jurík (Zlín): "Pro nás to byl důležitý zápas, v podstatě o šest bodů. První třetina byla z naší strany velice dobrá, měli jsme dost pohybu a celkově jsme byli lepším mužstvem. Na začátku druhé třetiny jsme dali dva rychlé góly a paradoxně nám to ublížilo. Odstoupili jsme od té důrazné hry a začali jsme hrát hru, kterou jsme nechtěli. Pak jsme dostali nešťastný gól, naštěstí ale to bylo po druhé třetině 3:1. Chtěli jsme hrát aktivně a do 10. minuty poslední části jsme to dodržovali, ale neproměnili jsme šance. Když soupeř snížil na rozdíl branky, začali jsme se trochu bát, ale bojovností a také štěstím jsme ten zápas urvali."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Samozřejmě nejsme rádi, že odtud odjíždíme bez bodu. Myslím si, že to utkání jsme prohráli naší nedisciplinovaností a Zlín se dostal díky tomu na koně. Snažili jsme se v závěru zápasu ještě s utkáním něco udělat, ale nepovedlo se."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články