Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vary ukončily sérii nezdarů, důležitou výhru v Pardubicích zařídil Gríger

První vítězství v roce 2019 si připsali hokejisté Karlových Varů. A Energie ukončila sérii osmi porážek v pravý čas, když uspěla 3:2 v prodloužení na ledě posledních Pardubic. Vítěznou branku vstřelil v 63. minutě David Gríger, který předtím ve třetí třetině smazal jednogólový náskok domácích. Dynamo nenavázalo na poslední úspěch proti Olomouci a prohrálo osmé z posledních devíti utkání. Na Západočechy ztrácí Pardubice už dvanáct bodů.

Sport
zdroj: ČT4

"Konečně jsme vyhráli. Mysleli jsme, že udržíme to jednobrankové vedení a pak třeba přidáme další góly, ale dva vydřené body jsou super. Makali jsme jako tým. Góly vyšly zrovna na mě, jsem za to rád a snad to nakopne celý tým. Chceme ukázat, že jsme hokej nezapomněli," řekl Gríger.

Ačkoliv utkání dlouho scházely góly, diváci v pardubické aréně sledovali jedno z nejpohlednějších představení v sezoně.

Karlovy Vary byly zpočátku nebezpečnější. Svůj únik neproměnil Beránek, Dynamo odpovědělo šancí Ihnacaka na konci přesilovky.

Další brejk poté nevyužil Lapšanský a gólem neskončil ani bekhendový pokus Horkého. V závěru první třetiny udržel Klouček se štěstím puk na brankové čáře, což potvrdil i videorozhodčí.

Další šanci Energie neproměnil v přesilovce na začátku druhé třetiny tečující Flek. Pardubice se v dalším průběhu dostaly dvakrát do nadějného přečíslení, jenže Perret bekhendem minul branku a osamoceného Cardwella vychytal Novotný, který se stihl přesunout.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Karlovy Vary

Na první gól zápasu se v Pardubicích čekalo přes 33 minut. Energie se dostala do vedení po chybě Děrvuka, který při hře čtyři na čtyři nahrál do brejku Lapšanskému, a ten parádní střelou pod horní tyč překonal Kloučka.

Chvíli poté unikl pardubické obraně Rachůnek, také mířil nad brankářovo rameno, ale o pár centimetrů přestřelil.

Stejný hráč měl velkou šanci i na začátku třetí třetiny, ale Kloučka stejně jako následně Plutnar neprostřelil.

A musel litovat, protože Dynamo ve 46. minutě vrátil do hry bekhendovou střelou Machala. Pardubice ožily a další velké šance měli Horký a Perret, který dokonce minul prázdnou branku.

Novotný odolával do 50. minuty, kdy ho dorážkou v přesilovce překonal Ihnacak. Radost domácího týmu trvala ale pouze 42 vteřin. Rychlý vpád do pardubické obrany zakončil zblízka Gríger a bylo znovu vyrovnáno.

Od té chvíle si oba týmy dávaly v obraně mnohem větší pozor, šancí tak ubylo. Až minutu před třetí sirénou se před Novotného dostal Cardwell, ale nestihl dobře zakončit.

Zápas dospěl do prodloužení. Pardubice v něm dvě minuty držely puk, ale jen co o něj přišly, zakončil rychlý protiútok střelou k tyči Gríger.

"Měl jsem bránu trochu z boku, obránce málo bruslil, tak mě napadlo, že brzdu nebude čekat. Zasekl jsem to mezi kruhy a hlavně chtěl trefit bránu, někam nad beton, kde se to těžko chytá. Jsem rád, že ten gól znamenal dva body," dodal Gríger.

Dynamo Pardubice - Energie Karlovy Vary 2:3 v prodloužení (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 46. Machala (Koffer, Ihnacak), 50. Ihnacak (Machala, Cardwell) - 34. Lapšanský, 51. Gríger (Flek, T. Rachůnek), 63. Gríger (Plutnar). Rozhodčí: Hribik, Kika - J. Svoboda, Špringl. Vyloučení: 3:4, navíc Balán (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6509.

Pardubice: M. Klouček - Eklund, Budík, J. Mikuš, Schaus, Děrvuk, Cardwell, od 41. navíc Holland - Hovorka, Poulíček, Rolinek - Machala, Ihnacak, Dušek - Horký, Mandát, Perret - Koffer, Marosz, Daniel Voženílek. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Sičák, M. Rohan, Kozák, Podlipnik, Šafář - T. Rachůnek, Gríger, Flek - J. Černý, Roman Vlach, O. Beránek - Lapšanský, Skuhravý, Kohout - Stloukal, Balán, Gorčík. Trenéři: Pešout a Mariška.

Ladislav Lubina (Pardubice):  "Jak nám první formace utkání začala, tak se první polovinu odvíjelo. První třetina byla z naší strany špatná, druhá ještě horší, bylo to od nás mdlé a nedařilo se mi tým probudit. Ve třetí třetině jsme se trochu zvedli, podařilo se nám výsledek otočit, ale krátce poté jsme kvůli nedisciplinovanosti inkasovali na 2:2. V nastavení měl soupeř pět vteřin puk a dal nám gól, takže co více k tomu dodat?"

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pro nás to bylo po té nepříznivé sérii velmi těžké utkání, nenacházeli jsme se v ideálním rozpoložení, což se ukázalo i v neproměňování šancí. Je to pro nás do dalšího vývoje sezony nesmírně cenné vítězství, byť za dva body. Jsem rád, že jsme to týmovým a obětavým výkonem, podpořeným výborným gólmanem, zlomili."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články