Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vary si pohlídaly zápas s Litvínovem

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili v 6. kole extraligy Litvínov 4:2 a podruhé v sezoně naplno bodovali. Hosté se v podkrušnohorském derby prosadili až v samotném závěru, kdy připravili brankáře Lukáše Mensatora o možné čisté konto.

Utkání začalo opatrně z obou stran. Z poklidné atmosféry prvního dějství vybočila až Zuckerova šance, který ale nedokázal zblokovanou střelu Košťála dorazit za záda brankáře Francouze. V 10. minutě se hosté dostali do přečíslení, ale Kubát přestřelil karlovarskou branku. Skóre se poprvé měnilo o tři minuty později. Obránce Nosek, který se do sestavy vrátil po dlouhodobém zranění, si najel na nezištnou přihrávku Zuckera a prostřelil litvínovského brankáře.

Energie udeřila v první třetině ještě jednou. V jejím samém závěru potrestal za šest vteřin vyloučení Kousalíka aktivní Zucker. Karlovarští povzbuzeni brankou do šatny se stále více tlačili do blízkosti hostujícího gólmana. Ve 28. minutě dostali domácí výhodu trestného střílení, ale Zucker při svém nájezdu přestřelil branku. Když uběhla polovina zápasu narazil Zaťovič tvrdě Jareše na mantinel, za což vyfasoval pět minut a osobní trest do konce zápasu.

Karlovarští se svojí bojovností v oslabení ubránili a hosty ze Severu Čech nepustili do výraznější šance. V končící 42. minutě byl při samostatném úniku faulován Kumstát. V zápase druhé nařízení trestné střílení sám postižený s přehledem proměnil střelou mezi betony Francouze. Od této chvíle hráči od řeky Teplé předváděli nejlepší výkon v domácím prostředí v této sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy zápasu Karlovy Vary - Litvínov

A hosté za nimi zaostávali. Po nádherné přihrávce Doležala protrhl letošní střeleckou smůlu Pohl, který si ve 48. minutě položil litvínovského gólmana a zvýšil na čtyřbrankový rozdíl. Domácí ve snaze navýšit skóre zapomněli v posledních minutách na zadní vrátka. Po brankách Martynka a Lukeše se vzhledem k předvedenému výkonu podařilo černožlutým upravit výsledek na pro ně přijatelný stav.

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 4:2 (2:0, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 13. D. Nosek (Zucker), 20. Zucker (Skuhravý), 42. Kumstát z trest. střílení, 48. Pohl (Doležal) - 57. Martynek (Stříteský, Sklenička), 59. Lukeš (Kubinčák, Majdan). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Kis, Charvát. Vyloučení: 5:5, navíc Zaťovič (K. Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 3342.

Karlovy Vary: Mensator - Gründling, Kloz, Kohn, D. Nosek, Gřegořek, J. Látal, Gulaši, Prošek - Zucker, Skuhravý, Košťál - Zaťovič, Kumstát, Pech - Pohl, Skladaný, J. Doležal - Koblasa, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Kýhos, Pešout a Kněžický.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Sklenička, Kousalík, Jareš, Havelka, od 55. min. navíc Hora - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Kubinčák, Rapáč, R. Pšurný - J. Černý, Baláž, Martin Frolík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Vladimír Kýhos (Karlovy Vary): "Dnes jsme velice spokojeni. Za prvé jsme spokojeni, že se nám vrátili do hry obránci Nosek a Kohn, čímž stoupla kvalita naší obrany a za druhé jsme spokojeni, jak jsme dnešní zápas výborně zvládli. Za stavu 2:0 bylo klíčové, že jsme ubránili pětiminutové oslabení a následně jsme navýšili skóre na čtyřbrankový rozdíl. Je škoda, že jsme nepomohli Mensatorovi udržet nulu. Hráči ještě chtěli výsledek navýšit, místo toho, aby nadále zodpovědně bránili."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Podali jsme nejhorší výkon v sezoně a Vary zaslouženě vyhrály. Nebýt gólmana Francouze, tak jsme mohli prohrát i větším rozdílem. Konec byl již jen takové učesání, aby to nevypadalo tak špatně. Dnešní výkon byl z naší strany hrozný. Bohužel se nám ještě vážně zranil další obránce."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články