Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vary se znovu budou měřit s Jihlavou, potřebují uspět

Praha - Do druhé poloviny se 7. kolem přehoupne boj o hokejovou extraligu. V baráži na sebe potřetí narazí Karlovy Vary a Jihlava, přičemž poslední Energie má šanci ukrojit ze čtyřbodového manka, které na vedoucí Duklu má. Ve druhém duelu hostí Pardubice hráče Českých Budějovic. Přímý přenos utkání Karlovy Vary - Jihlava sledujte od 17:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jihlavský Michal Důras se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Karlovarští trenéři plánují několik změn v sestavě, ale nechávají si je pro sebe. "Alespoň budou mít diváci nějaké překvapení," uvedl asistent trenéra Mikuláš Antonik. "Nebudeme sedět se založenýma rukama a čekat, co bude. Boj o záchranu extraligy v Karlových Varech nevzdáváme. Mužstvo musí zlepšit především herní disciplínu, kde se musí vyvarovat stupidních chyb především v obranném pásmu. Takovou neukázněnost si v žádném případě nemůžeme dovolovat," doplnil generální manažer Miroslav Vaněk.

Jihlava si až do neděle pravidelně připisovala body a porážka 1:3 v Pardubicích byla její první v baráži. "Hned po zápase jsme si řekli, že nebudeme nějací skleslí, že to hodíme za hlavu. První porážka, jede se dále. Do Varů jedeme určitě s cílem vyhrát - každý chce vyhrávat - a odvézt si nějaké body do Jihlavy," uvedl bek Jiří Říha.

V Pardubicích je po dvou výhrách s plným bodovým ziskem mnohem veseleji, než tomu bylo po nepovedeném vstupu. "Ale stále jsme pokorní. Baráž je nesmírně těžká soutěž, hraje se na krev, možná je náročnější než samotné play-off, hlavně psychicky. Prolínací soutěž je nová zkušenost pro hráče i nás trenéry, také se s tím rveme. Po malých krůčcích se zvedáme zápas od zápasu," prohlásil kouč Miloš Holaň.

S Motorem bude z jeho pohledu velmi důležitá především disciplína. "Nesmíme Motor pustit do přesilových her, které v neděli v Karlových Varech dvakrát využil. I nás doma porazil z početních výhod, na ně si musíme dát pozor. Nasazení a diváci budou, věřím, rozhodujícími faktory. I v neděli bylo publikum naším šestým hráčem, toho si moc vážíme," ocenil Holaň.

Českobudějovičtí nasbírali sedm z osmi bodů venku, naposledy uspěli v Karlových Varech. "Možná jsme doma před fanoušky lehce přemotivovaní. Zápas ve Varech nám přidá na sebevědomí a uvidíme, co bude dál. Nyní by to chtělo navázat na dobrý výkon a potvrdit to v Pardubicích. Musíme na ně vlétnout a vzít si do zápasu to nejlepší z utkání v Karlových Varech," uvedl gólman Petr Kváča.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články