Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Vary se při stíhačce za předkolem pokusí dobýt Litvínov

Litvínov - Velmi důležité body budou ve hře při předehrávce 45. kola hokejové extraligy mezi Litvínovem a Karlovými Vary. Domácí vstoupí do podkrušnohorského derby jako šestý tým tabulky, ale s vláčkem pronásledovatelů za zády, Energie naproti tomu po sérii dobrých výsledků oživila naděje na předkolo a na desáté České Budějovice ztrácí šest bodů.

Litvínov vyhrál doma už šestkrát po sobě a v duelech ve Zlíně a ve Vítkovicích prohrami až v prodloužení naznačil, že ani venku už není snadno k překonání. Důležitost nadcházející bitvy je při pohledu na tabulku zřejmá. "Určitě to vnímáme jako hodně důležitý zápas. Dobře víme, že Vary sbírají body, hodně se zvedly, ale zrovna tak potřebujeme bodovat my. Nemůžeme se příliš ohlížet na soupeře, ale místo toho se plně koncentrovat na sebe a hrát tak, jak jsme odehráli ty poslední zápasy," řekl trenér Vladimír Jeřábek.

Karlovarští naplno bodovali v šesti z posledních osmi zápasů a předkolo play-off rozhodně nepovažují za nereálné. "Je určitě příjemné, že jsme teď udělali tři výhry po sobě, mužstvo má velkou chuť do hokeje a jde do zápasů o dost sebevědoměji," pochvaloval si kouč Richard Žemlička. "Musíme předvést zase stejnou hru jako ty poslední zápasy. Litvínov je asi největším překvapením soutěže, hrají moc dobře, jsou hodně ofenzivně ladění a my se proti nim musíme vyvarovat chyb ve středním a obranném pásmu," doplnil Žemlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články