Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vary padají po porážce s Hradcem tam, odkud se zvedly - na dno tabulky

Karlovy Vary - Domácí hráči Karlových Varů se vrátili zpět na chvost tabulky. Poslala je tam prohra 0:2 s Hradcem Králové, na které se brankami přičinili Bedřich Köhler a Rastislav Dej.

Po vzájemném oťukávání se první větší možnost na otevření skóre naskytla Mountfieldu při vyloučení Rýgla. Východočechům se však v početní výhodě nedařilo, navíc museli čelit individuální akci Tomečka, který ale v pádu nedokázal protlačit puk za Rybárova záda. Největší šanci Královéhradeckých v úvodním dějství měl Knotek, ale jeho prudká střela minula branku.

Druhou dvacetiminutovku začali Karlovarští dvěma rychle po sobě jdoucími přesilovkami, ale místo, aby přitlačili hosty k jejich brance, ti se dostali do přečíslení tří na jednoho a jen díky pohotovému Závorkově zákroku lapačkou neotevřel Köhler účet zápasu. Pozorní brankáři a nepřesnost ve střelbě byla důsledkem bezbrankového stavu v polovině základní hrací doby.

Změnit to mohl Flek, ale před brankou Rybára jen promáchl ideálně naservírovanou přihrávku zpoza branky a o několik chvil později vytáhl hradecký gólman nejlepší zákrok zápasu, když vleže zlikvidoval 'tutovku' Tuominena. Východočeši byli efektivnější, když ve 37. minutě svou čtvrtou přesilovou hru proměnili díky Köhlerovi. Ten dokázal v nepřehledné situaci protlačit puk několik centimetrů za brankovou čáru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih z utkání Karlovy Vary - Hradec Králové

Sám mohl rozdíl ve 45. minutě ještě zvýšit, jenže po nastřelené tyči nedokázal překvapit výborného Závorku. Stejnou mincí odpověděl Harkabus, ale i jeho střela z mezikruží skončila k nelibosti domácích diváků jen na tyči.

Hradec Králové přidal druhý gól v 55. minutě po tlaku v útočném pásmu, který úspěšně zakončil Dej. Na vítězství hostí již nic nezměnila ani minutová power play Energie. Domácí tak již 120 minut nevstřelili branku; jak Mountfieldu, tak i v posledních vystoupeních v extralize.

"Dnes jsme měli šance, které jsme měli proměnit a možná by ten zápas vypadal jinak, což se nám bohužel nepovedlo. Musíme na tom zapracovat, produktivita nás momentálně hodně trápí. Moc nepomáhá, když se nám nedaří vstřelit branku. Musíme pořád střílet a věřit, že nám to tam padne. Musíme se prostě snažit střílet z každé pozice a nevymýšlet nějaké komplikované věci," řekl domácí forvard Vojtěch Tomeček.

HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Köhler (Bednář), 55. Dej (Bednář, Gregorc). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 3432.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Mikulík, Tuominen, Mullane - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Newton, Pavlas, Dietz, Pláněk, Čáp, Gregorc - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Köhler, Bednář, Dej - R. Pavlík, Potulny, Bulík - J. Veselý, T. Knotek, Nedvídek. Trenéři: Hynek a T. Martinec.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Byl to dnes vyrovnaný a bojovný zápas. Bylo to hlavně o první vstřelené brance, kterou dal soupeř. My jsme nějaké šance měli, ale nedokázali jsme je zužitkovat. Soupeř po našich drobných chybách dokázal vstřelit dva góly. Máme už druhý zápas po sobě bez vstřelené branky a na to se nedá bodovat."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Chtěl bych poděkovat hráčům za dnešní výkon a za tři body. První třetina byla z naší strany taková nervózní a možná až pasivní. Od druhé třetiny jsme se začali zvedat na pohybu. Bylo pro nás důležité, že jsme dokázali dát vedoucí branku, to nás trochu uklidnilo. Měli jsme i štěstí, jelikož soupeř měl dvě šance na srovnání, ale nás výborným výkonem podržel Patrik Rybár. Nebylo to o žádné hokejové kráse, ale máme radost ze získaných bodů. Chtěl bych také poděkovat našim fanouškům, kteří v den svátku přijeli do Varů. Jsem rád, že jsme je nezklamali. Jsem také rád, že jsme to zvládli i bez trenéra Sýkory, který nebyl na střídačce z důvodu odletu na tiskovou konferenci do Lugana v rámci naší chystané účasti na Spengler Cupu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články