Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vary otočily krušnohorské derby s Litvínovem, v prodloužení rozhodl Rachůnek

Karlovy Vary ukončily minisérii tří porážek a v krušnohorském derby přehrály Litvínov 3:2 v prodloužení. Energie doma prohrávala už 0:2, na přelomu druhé a třetí třetiny ale dokázala vyrovnat a hned po třinácti sekundách prodloužení rozhodl svým druhým gólem večera Tomáš Rachůnek. Chemici získali ze čtyř zápasů od Vánoc jediný bod.

Utkání Karlovy Vary - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Byl to super týmový výkon, kterým jsme vývoj zápasu otočili. Klobouk dolů před týmem, protože dnes jsme to odmakali jako jeden chlap. Byl to zápas nahoru dolů, byly to nervy až do konce," řekl domácí Dávid Gríger.

Derby zahájili oba soupeři obezřetně, bez větších brankových příležitostí. První nebezpečnou střelu na hostující branku vyslal ve 4. minutě Skuhravý, na druhé straně kontroval Hübl.

V polovině úvodní třetiny mohl otevřít účet zápasu Kohout, ale jeho zakončení po samostatném úniku Janus zlikvidoval.

Bezbrankový stav se změnil až ve 14. minutě, kdy se krátce po buly a úspěšně sehraném signálu prosadil Říha.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Litvínov

Ve 24. minutě se v karlovarské brance vyznamenal Novotný, když skokem plavmo zlikvidoval tutovku Hedberga.

Energie se tlačila do útoku, ale Severočeši poctivě bránili střední pásmo a Janus chytal spolehlivě. Skóre se opět měnilo ve 29. minutě, kdy v předbrankovém prostoru Emingera přetlačil Jarůšek a střelou pod horní tyč zvýšil vedení hostů.

Hráči z lázeňského města se i nadále tlačili k útoku, v koncovce se jim ale nedařilo. Herní převahu Energie nakonec zúročil ve 38. minutě Rachůnek, který střelou z mezikruží vrátil Západočechy do zápasu.

Poté, co ve 45. minutě po efektní individuální akci vyrovnal Gríger, vyvinuli domácí místy až drtivý tlak a dlouhé minuty nepouštěli hosty z jejich obranného pásma.

Otočit vývoj zápasu mohl Eminger, ale jeho střela skončila jen na spojnici tyček, což potvrdil i videorozhodčí. Přidat třetí gól v normální hrací době ale Západočeši nedokázali.

"Do poloviny zápasu jsme byli soupeři vyrovnaní, plnili jsme věci, co jsme chtěli a bruslařsky jsme stačili. Od poloviny zápasu jsme se úplně sesypali, soupeř nás jednoznačně přehrál a dostával nás pod obrovský tlak. Jenom díky našemu gólmanovi jsme tady uhráli alespoň bod," řekl asistent trenéra hostů Jindřich Kotrla.

Nakonec domácí získali dva body, když po třinácti sekundách prodloužení zápas ukončil Rachůnek.

"Neměli jsme domluvený žádný signál. Chtěl jsem jen vyhrát buly, protože to je při hře tři na tři klíčové. Byla tam skrumáž a kluci to potom dobře vyřešili, Petr Šenkeřík tam super nahrál Tomášovi, který fantasticky zakončil," radoval se Gríger.

Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 3:2 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Rachůnek (Graňák), 45. Gríger, 61. Rachůnek (Šenkeřík) - 14. Říha (F. Lukeš, Hübl), 29. Jarůšek (Mahbod, Jánošík). Rozhodčí: Horák, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4609.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Rohan, Graňák, Plutnar, Eminger, Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, Raška, Šik - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéri: Pešout.

Litvínov: Janus - Ščotka, Jánošík, Kudla, T. Pavelka, Říha, Baránek - Petružálek, Hübl, F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Kašpar, Gerhát, Hedberg - Válek, Zygmunt, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články