Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vary otočily duel na Slavii a připsaly si důležitou výhru v boji o záchranu

Praha – Velice důležité tři body v boji o udržení v extralize si připsali hokejisté Karlových Varů. V barážovém střetnutí na ledě Slavie ještě v úvodu závěrečné části prohrávali, ale během jedné minuty duel otočili a nakonec slavili triumf 3:1. Díky tomu si Energie pojistila třetí místo v tabulce, kde má na Pražany náskok čtyř bodů. Podrobnosti připravujeme.

Václav Skuhravý z Karlových Varů (vpravo) v utkání se Slavií
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Slávisté podporování zaplněným Edenem začali o poznání lépe než jejich soupeř. Karlovarský brankář Závorka musel v úvodu čelit mnoha útočným nájezdům. Aktivní Markovič trefil v 5. minutě tyč, Energie se následně bránila jen vyhazováním na zakázané uvolnění.

Úvodní tlak červenobílých hosté přečkali bez inkasované branky, ani ve zbytku třetiny se jim ale obraz hry vyrovnat nepodařilo. Domácí si pohybem vynutili dvě přesilové hry. A v té druhé už otevřeli skóre. Hostující Gulaši v 16. minutě padl do střely, puk mu však z výstroje vypadl přímo k Vasovi. Ten rychlou přihrávkou našel Markoviče a slovenský útočník zavěsil do poloodkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy barážového utkání Slavia - Karlovy Vary

Hned za chvíli mohl zvýšit Tuominen, jeho nájezd ale lapil Závorka. Energie v závěru první třetiny úspěšně ubránila třetí přesilovku Slavie a do kabin si tak odnesla jen jednogólovou ztrátu.

Ve druhé části si oba týmy vyměnily role. Tentokrát to byli hosté, kdo určoval tempo hry a vynutil si také několik početních výhod. V jedné z nich se strhla před brankářem Hylákem pořádná mela, Energie ale puk do sítě nedopravila. Domácí se zanedlouho museli znovu bránit ve čtyřech a stoprocentní šanci měl karlovarský kapitán Skuhravý. Hylák proti němu, stejně jako o chvíli později proti Gulašimu, vytáhl skvělý zákrok.

Zaslouženého vyrovnání se Karlovy Vary dočkaly až ve 44. minutě. Svobodův nájezd ještě Hylák stačil chytit, puk ale následně vypadl přesně k Maroszovi, který ho uklidil do sítě. Padesát sekund nato Eden ztichl, protože Energie dokonala rychlý obrat. Hrubou chybu obránce Hraška využil přesnou střelou Jaroslav Kůs.

Domácí se probrali a výsledkem byla nebezpečná Markovičova střela, která skončila na tyči Závorkovy branky. Slávisté se ale ve zbytku zápasu do výrazného tlaku nedostali, protože hosté dobře napadali a výsledek si pohlídali. Gólem do prázdné naopak pro Energii pojistil tři body Rachůnek. Karlovy Vary tak výhrou udělaly významný krok k záchraně extraligové příslušnosti.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 16. Markovič (Vas) - 44. Marosz (T. Rachůnek), 45. Kůs, 60. T. Rachůnek (Marosz). Rozhodčí: Pešina, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3548.

Slavia: Hylák - M. Hruška, Knot, Krstev, Andrlík, Hraško, Pavlin - Mikulík, Šafránek, D. Hruška - M. Ondráček, Tuominen, Jiránek - M. Čermák, Vas, Markovič - Bahenský, Kašpařík, Micka - Andres. Trenéři: Razým a Srdínko.

Karlovy Vary: Závorka - M. Rohan, Sičák, Gulaši, J. Tomeček, Dvořák, Redlihs, Baránek, Weinhold - Vachovec, Skuhravý, Huna - Koblasa, Kůs, Haščák - T. Rachůnek, Marosz, J. Svoboda - T. Rohan, V. Tomeček. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Milan Razým (Slavia): "Jsme zklamaní, protože zápas jsme měli rozehraný velmi dobře. V první třetině jsme byli lepším a aktivnějším týmem. Proměnili jsme přesilovku, to ale bylo z naší strany bohužel všechno. Ve druhé třetině soupeř převzal iniciativu, ale přesto jsme si udrželi jednogólový náskok. Hosté měli spoustu šancí a za vyrovnáním si šli. Nakonec se jim podařilo dotlačit puk do sítě po jedné ze skrumáží, druhý gól jsme jim nabídli sami po hrubé chybě v rozehrávce. Soupeř si výsledek dobrou defenzivní hrou pohlídal. Už podruhé jsme ztratili zápas v poslední třetině, ukazuje se rozdíl mezi extraligou a první ligou. Nic nevzdáváme a budeme bojovat dál - v neděli nás čeká nové utkání."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas. V první třetině nás Slavia zatlačila a dala nám gól z přesilové hry. Ve druhé části jsme měli několik příležitostí a mohli jsme srovnat. Důležitý moment byl ve třetí třetině, kdy jsme dali dva rychlé góly. Jsme rádi, že jsme to tady dnes uhráli. Ještě je ale ve hře spousta bodů, takže každý další zápas bude klíčový."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články