Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Vary opět nedokázaly dát Spartě ani gól

Karlovy Vary - Hokejisté Sparty zvítězili ve 31. kole extraligy na ledě Karlových Varů 4:0. Lídr soutěže vtěsnal všechny góly mezi 15. a 24. minutu, dvě branky dal nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hráč extraligy Petr Ton. Své první čisté konto v extralize vychytal Filip Novotný. Domácí přišli dnešní porážkou o sérii šesti uplynulých zápasů, v nichž dokázali bodovat.

Karlovy Vary - Sparta
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Karlovy Vary, které s ohledem na rekordní debakl 0:11 z posledního vzájemného střetnutí v Praze nemají na Spartu ty nejlepší vzpomínky, začaly velmi dobře. Uběhlo pouhých 25 vteřin a Zaťovič při samostatném nájezdu uháněl na Novotného. Prostřelit ho ovšem nedokázal. Energie byla i nadále aktivnější a příležitosti Micky a opětovně karlovarského kapitána Zaťoviče však zůstaly nevyužity.

Do té doby neviditelná Sparta vystřelila na Závorku poprvé v 15. minutě a díky střele Kubáta z toho byla i vedoucí branka. Sparta se zklidnila a začala Energii přehrávat. Ve 20. minutě se v brankovišti dobře zorientoval Rolinek a potvrdil efektivitu Sparty při využívání šancí. Jak Pražané zakončili úvodní třetinu, tak začali i druhou. Potřetí z bezprostřední blízkosti navýšil skóre na tříbrankový rozdíl Ton, po jehož trefě dnes nejistého Závorku vystřídal mladík Habal.

Ve 24. minutě si ale i on vybral slabší chvilku; při vyloučení Balána za příliš mnoho hráčů na ledě si srazil střelu Tona za svá záda. Od této chvíle nebylo pochyb, kdo je na ledě pánem, Sparta ubrala z plynu, ale i přesto měla následně několik šancí, jež neproměnila. Otřesení hráči Energie se snažili vyvarovat opětovnému debaklu z posledního vzájemného zápasu. Korigovat průběžný stav mohl Pohl, ale po nahrávce Balána ani netrefil prostor hostující branky.

Posledních dvacet minut se hrálo již jen z povinnosti. A proběhlo v poklidu bez větších šancí. Sparta hlídala čisté konto Novotného a domácí bojovali alespoň o čestnou branku, jenže marně. Skóre vzájemných měření sil Sparty a Karlových Varů v sezoně je tak po dnešním třetím dílu hrozivých 21:1 ve prospěch Pražanů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Sparta

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Kubát (Pech), 20. Rolinek (Pilař, Kumstát), 21. P. Ton (Buchtele, Pilař), 24. P. Ton (J. Hlinka, Pilař). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Flegl, Štofa. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 3 802.

Karlovy Vary: Závorka (21. Habal) - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši, od 21. navíc Dvořák - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, Dlouhý - Micka, Roman Vlach, Kytnár - M. Látal, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Sparta: F. Novotný - Pilař, Gřegořek, Švrček, Krejčík, Kubát, Philipp, Piskáček, od 21. navíc Hrbas - P. Ton, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Klimek, I. Rachůnek, T. Rachůnek - Chlapík, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Prvních 15 minut úvodní třetiny jsme předváděli možná jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně, ale bohužel jsme tři, čtyři gólové tutovky neproměnili. Dalším klíčovým momentem první třetiny byly dvě standardní situace; dvě prohraná buly u nás v obranném pásmu, po kterých soupeř odskočil na rozdíl dvou branek. Poté si Sparta velmi dobře organizovanou hrou vedení pohlídala do samého závěru."

Zdeněk Moták (Sparta Praha): "My jsme v první třetině byli určitě horším týmem, ale paradoxně jsme jí vyhráli 2:0. Utkání na naší stranu jsme překlopili na začátku druhé třetiny, kdy jsme přidali dva góly. Potom jsme si už poctivou obrannou hrou uhráli vítězství, pro které jsme přijeli a které jsme potřebovali po prohře v Liberci. Výborně nám zachytal Filip Novotný, který si udržel svou první nulu v extralize."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy