Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vary nabízí Energii miliony, se vstupem do klubu váhají

Karlovy Vary – Hokejový klub HC Energie by mohl pro příští rok dostat z městského rozpočtu 14 milionů korun, tedy podobnou sumu jako letos. Extraligový klub ale přišel s nabídkou, aby město dalo pro příští tři roky každoročně 20 milionů korun. Za to získá podíl 30 procent ve společnosti HC Energie, která klub vlastní. Primátor Petr Kulhánek ale řekl, že tuto možnost je potřeba velmi pečlivě zvážit a zatím podporu vedení města nemá.

Lukáš Mensator
zdroj: ČTK autor: Sokol Jan

HC Energie musela pro letošní sezonu snížit rozpočet ze 120 na 88 milionů korun. Generální sponzor, kterým je Sokolovská uhelná, zredukoval svou podporu o polovinu. Do naplnění rozpočtu schází ještě zhruba osm milionů korun. Podle generálního manažera klubu Miroslava Vaňka je současná situace "na hraně". Kulhánek k tomu konstatoval, že Karlovy Vary nemohou a ani nechtějí převzít úlohu soukromých subjektů, které z ekonomických důvodů omezily sponzoring.

"Karlovy Vary chtějí hokej podporovat, avšak má to své hranice. Ty se zatím pohybují do 14 milionů korun," uvedl Kulhánek. Částka 11,3 milionu korun je letos pro hokej vyčleněna z rozpočtu, což by mělo platit i pro rozpočet nový. Do 14 milionů by měla sumu doplnit motivační složka. Město ji hokejistům nabízelo už koncem minulé sezony.

Vedení Energie: Můžeme hrát kdekoliv

Vedení HC Energie nyní čeká na další kroky města. Prezident klubu Ladislav Trubač řekl, že velkou zátěží pro klub je především nájemné za užívání KV Areny. To představuje ročně kolem 12 milionů korun. "Město před její stavbou tvrdilo, že hala tu vzniká především pro lidi a pro jejich komfort. My můžeme hrát kdekoliv, třeba i ve staré, ale levné hale," uvedl prezident.

Zopakoval, že stále platí nabídka pro magistrát, aby za tříletou podporu v celkové výši 60 milionů korun získalo třicetiprocentní podíl v klubu. "Podílem v klubu bychom sice měli pod větší kontrolou jeho hospodaření, ale kdyby se dostal do ekonomických potíží, třetina z nich by šla za městem," dodal primátor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články