Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vary na Třinec neumí, podesáté s ním prohrály

Třinec - Hokejisté Třince odstartovali závěrečnou čtvrtinu základní části extraligy vydřenou výhrou 3:2 nad Karlovými Vary. Vítězný gól vstřelil ve 25. minutě útočník Jiří Polanský. Oceláři porazili Energii podesáté v řadě a přidali osmý zápas do aktuální série utkání, ve kterých bodovali.

Nejlepší tým v domácím prostředí začal jaksepatří zostra a už v šesté minutě zajistil Třinci vedení Peterek, který se dostal do zad karlovarské obraně a na brankáři Závorkovi si smlsnul bekhendovým blafákem. Třinec měl v úvodní desetiminutovce více ze hry. I podruhé udeřil z rychlého kontru; Květoň puk ideálně naservíroval Rákosovi, proti jehož střele se už Závorka nemohl přesunout včas. Nepodařený úvod ale Energii nepoložil.

Hosté dva dny po výhře ve Vítkovicích znovu předváděli sympatický hokej s dobrým bruslením a Skladaný jim přesným švihem z mezikruží vrátil naději. Západočeši chytli šanci za pačesy a na vymazání dvougólové ztráty jim postačilo 97 sekund. Vlach poslal do samostatného nájezdu Pohla a ten prostřelil Hrubce podruhé.

Třinec měl s houževnatým soupeřem plné ruce práce. Jeho pozici ale vylepšil třetí gól, když se Polanský prodral před Závorku, roztáhl si ho dlouhou kličkou a bekhendem kotouč poslal pod jeho betonem do branky. Přestože se hrál vcelku vyrovnaný hokej, více vyložených šancí měli domácí. S jejich využíváním ale byli na štíru. Klimenta přestřelil branku, Orsava si zblízka vylámal zuby na Závorkovi.

Karlovarské brejky nedaly Třinci spát do posledních minut. Tím spíše, když Oceláři v závěru prohospodařili tři přesilovky v rychlém sledu. Závorka si při nich zapotil snad jen při Růžičkově pokusu z brankoviště. Zarputilý výkon hostům na body nestačil. Už 100 sekund před koncem se odhodlali k power play, ale domácí vítězství už nijak neohrozili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Karlovy Vary

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Peterek (M. Růžička), 14. Rákos (D. Květoň, Orsava), 25. Polanský (Adamský, Klimenta) - 16. Skladaný (Vachovec), 17. Pohl (Roman Vlach). Rozhodčí: Polák, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5, navíc Hrabal - Zaťovič oba 10 min. Bez využití. Diváci: 3543.

Třinec: Hrubec - Ovčačík, Roth, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Kania - M. Růžička, Peterek, Varaďa - D. Květoň, Rákos, Orsava - Klimenta, Polanský, Adamský - Hrňa, Zagrapan, Hampl. Trenéři: Turek a Janků.

Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Prošek, Gulaši, Gründling, Grman, J. Látal, Kloz - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, J. Doležal, Roman Vlach - Zucker, Skuhravý, Košťál - Skladaný, Vachovec, T. Rohan. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Josef Turek (Třinec): "Měli jsme překvapivě dobrý vstup do zápasu, přestože naše hra moc pěkně nevypadala. Ale vzápětí jsme vedení jako už několikrát v sezoně rychle ztratili. Měli jsme pak dost příležitostí, ale hlavně v přesilovkách jsme toho moc nepředvedli. Byl to vyrovnaný zápas, tři body jsme nakonec urvali a hráče za to musím pochválit."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Z naší strany to nebylo špatné utkání. Prali jsme se o bod do poslední minuty. Třinec týden nehrál a bylo to na něm znát, my jsme s tím trochu počítali. Bohužel jsem udělali dvě chyby a Třinec nás potrestal. Rychle jsme dokázali vyrovnat a vrátit se do zápasu. Ve druhé třetině nás Třinec tlačil, ale my jsme měli také několik nebezpečných situací. Věřili jsme, že aspoň bod bychom mohli urvat, ale nakonec jsme na něj nedosáhli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články