Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vary dotahovaly Plzeň, na výhru však nedosáhly

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 32. kole Karlovy Vary 5:3 a vyhráli tak i třetí západočeské derby sezony. Po čtrnáctizápasové pauze se v sestavě Škody objevil kapitán Martin Straka a i díky jeho dvěma asistencím vedli domácí po první třetině 3:1. V prostřední části ovšem Energie dokázala vyrovnat, ale záhy vrátil Plzni vedení Michal Dvořák a ve třetí třetině výhru domácích potvrdil přesilovkovou trefou Jiří Hanzlík.

Aktivněji do utkání vystoupili hosté. Již ve 2. minutě jim zajistil vedení snadnou dorážkou Dlouhý, když využil zaváhání gólmana Machovského, jenž neudržel střelu Vachovce. Domácí se rozjížděli pomalu, ale postupně zatlačili hráče Energie do jejich obranného pásma. Teč Lva v 6. minutě ještě stačil Závorka zastavit. Za chvíli mu pomohlo štěstí poté, co Dvořák ve vlastním oslabení vybojoval kotouč pro před brankou nekrytého Straku, jenž bekhendem zamířil těsně vedle. Indiáni se dočkali vyrovnání v 15. minutě, kdy nahození Lva od levého mantinelu skončilo díky cloně Schleisse až v síti.

O 82 vteřin později navíc potrestal vyloučení Vlacha Pletka, který usměrnil svojí výstrojí mimo Závorkův dosah střelu Straky. Karlovarský gólman poté dokázal svým levým betonem zastavit průnik agilního Lva, v 19. minutě už však nestačil na Dudovu přesnou střelu nad vyrážečku. Plzeňské vedení 3:1 mohl korigovat při karlovarské přesilové hře krátce před první pauzou Zaťovič, v dobré pozici ale trefil jen Machovského. V pokračující početní výhodě ve 22. minutě už uspěl Vlach tečí po šikovném nahození Rýgla, dobrý vstup Energie do prostřední části potvrdil o tři minuty později po Balánově vyhraném buly přesnou střelou do pravého horního rohu Zaťovič.

Z vyrovnaného stavu 3:3 se však hosté těšili pouze necelé dvě minuty, poté po rychlé akci čtvrtého plzeňského útoku zblízka usměrnil Holcovu nabídku od levého hrazení před branku najíždějící Michal Dvořák na 4:3. Po polovině utkání hosté během početní výhody mohli opět srovnat stav, po přihrávce Rýgla ale Hovorka nedokázal před odkrytou brankou prostřelit plzeňské obránce. Následně převzali iniciativu znovu Indiáni, Závorka ovšem odolával a dokázal vyrazit i přesilovkový volej Pletky z mezikruží v závěru druhé třetiny.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky hráči Energie nevyužili přesilovku a naopak ve 48. minutě po příhře Pletky zpoza branky uchránil Závorka po střele Dudy svůj tým od další pohromy. Následně ale domácí zužitkovali početní výhodu, když po Pletkově přihrávce přesně zamířil k levé tyči Hanzlík a upravil na 5:3. Vykřesat naději mohl hostům tři minuty na to Pohl, nestačil však po objetí branky zasunout včas puk za čáru. Aktivně hrající Plzeň soupeře do dalších šancí nepustila a ke změně skóre už nevedla ani závěrečná karlovarská power play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Karlovy Vary

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (3:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Lev (J. Sýkora), 16. Pletka (Martin Straka, Duda), 19. Duda (Martin Straka), 27. M. Dvořák (Holec, Hollweg), 49. Jiří Hanzlík (Pletka) - 2. Dlouhý (Vachovec), 22. Roman Vlach (Rýgl, Hovorka), 25. Zaťovič (Balán). Rozhodčí: Pešina, Kalivoda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 7294.

Plzeň: Machovský - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, D. Boháč - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - Schleiss, Lev, J. Sýkora - M. Dvořák, Holec, Hollweg. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, Dlouhý - Micka, Roman Vlach, Kytnár - M. Látal, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Michal Straka (Plzeň): "Špatně jsme začali, ale naštěstí se nám podařilo otočit skóre na 3:1 a tím jsme se zase vrátili do hry. Do druhé třetiny jsme opět špatně vstoupili a Vary dvěma góly vyrovnaly. Naštěstí jsme dokázali rychle vstřelit gól na 4:3 a ve třetí třetině jsme definitivně rozhodli využitou přesilovkou na 5:3, pak už jsme to uhráli. Výhry s Vary si vážíme, protože se nám s nimi většinou nedaří, o to je to dnes před vynikající kulisou cennější. Martin (Straka) odehrál po návratu dobrý zápas, což potvrdil dvěma přihrávkami. Zvládl to v pohodě, mužstvo s ním je svojí silou úplně někde jinde. Nemůžeme se ale spoléhat jen na něj."

Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Povedl se nám vstup do zápasu a vedli jsme brzy 1:0. Ve druhé polovině první třetiny jsme ale úplně vypadli z role a třikrát jsme inkasovali. Ve druhé třetině se nám povedlo vrátit se do zápasu a vyrovnat na 3:3. Bohužel přišla chyba, za kterou nás Plzeň potrestala gólem na 4:3. Před třetí třetinou byl zápas přesto otevřený. Měli jsme ovšem hodně vyloučených a i tím jsme se vlastně nedostali do žádného soustavného tlaku. Navíc Plzni v utkání vyšly dvě přesilovky, zajímavý a pohledný zápas tak pro nás nedopadl dobře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články