Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Varům výhra nad Motorem nestačila, po dvaceti letech sestupují z extraligy

Karlovy Vary - Po dvaceti letech mezi elitou budou hokejisté Karlových Varů znovu hrát jen druhou nejvyšší soutěž. Energie sice v posledním utkání baráže porazila České Budějovice 1:0, v souběžně hraném zápase ale Pardubice přehrály už jistě postupující Jihlavu 4:2 a udržely si jednobodový náskok na Západočechy. O výhře Karlových Varů rozhodl v 29. minutě svou osmou brankou v baráži Jakub Flek.

Utkání Karlovy Vary - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Je to velké zklamání a pocity se moc nedají popsat. Vše je čerstvé. Nepodařilo se nám zachránit extraligu, takže hodnocení sezony je negativní," řekl kapitán Energie Václav Skuhravý, který v klubu v roce 2009 slavil i zisk historického titulu.

"Jsou to šílené pocity. Tohle byl nejhorší scénář, který se mohl stát, a bohužel se stal. Můžeme si za to sami," uvedl Flek.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovy Vary porazily Budějovice, ale sestupují z extraligy

Západočeši začali aktivně. Vytvořili si mírnou převahu, gólové šance ale nepřicházely. Při Kindlově vyloučení mohl sice z brejku otevřít skóre Rachůnek, nezamířil však přesně.

První velkou příležitost si vypracoval až v 23. minutě Flek, nedokázal však zasunout puk za záda brankáře Gáby. Českobudějovický gólman měl výrazně více práce než jeho protějšek Honzík, čisté konto ale udržel i při Chovanově vyloučení.

Slovenský útočník se po návratu z trestné lavice okamžitě dostal do přečíslení dva na jednoho, které ale zakončil nepřesnou střelou. Bezbrankový stav se změnil až v 29. minutě, kdy Flek vystihl rozehrávku mezi českobudějovickými obránci a z následného samostatného nájezdu Gábu překonal.

Hosté se v KV areně, kam zavítala nejvyšší návštěva v baráži, v útoku předvedli až ve třetí třetině, kdy znatelně přidali a snažili se vyrovnat. Honzík byl ale pozorný.

Nekapituloval ani při Harkabusově a Tomečkově vyloučení, po Novákově střele mu pomohla branková konstrukce. Vyrovnat nakonec Budějovice nedokázaly ani při power play.

Energie Karlovy Vary - Motor České Budějovice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka: 29. Flek. Rozhodčí: Hodek, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4291.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák - V. Tomeček, D. Kindl, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Flek, Dušek, O. Beránek - Kohout, M. Zadražil, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kverka.

České Budějovice: Gába - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, J. Suchánek, Mucha, Vráblík, Žovinec - M. Čermák, Vak, Chovan - Nouza, F. Vlček, M. Heřman - Hřebejk, Rob, Dostálek - Babka, J. Bárta, Šulek. Trenéři: Stavjaňa a Štrba.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že záchranářský osud nemáme ve svých rukách. Měli jsme hodně improvizovanou sestavu, máme spoustu zraněných hráčů. Zápas jsme zvládli, vyhráli jsme nejtěsnějším možným výsledkem. Kluci to odbojovali, i když jsme měli i velké štěstí. Nicméně sezona pro nás dopadla špatně."

Antonín Stavjaňa (České Budějovice): "Pro nás sezona gradovala v jedenáctém zápase baráže, kdy jsme mohli s pozicí v tabulce něco udělat. Dnes jsme se snažili dát dohromady maximální sestavu a doma zůstal jen nemocný Kváča se zraněným Pajičem. Stejně jako v průběhu celé sezony, v play-off i v baráži jsme měli problém s produktivitou. Hrajeme na málo gólů, dnes jsme ani žádný nedali, i když hlavně v závěrečných přesilovkách zejména první formace si vytvořila spoustu slibných šancí. Maximálně tam zazvonila tyčka, což je málo. Bez gólu se vyhrát nedá."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články