Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Varaďa má k dispozici dvacítku bez výrazné hvězdy. Třeba jsme tohle potřebovali, říká

Už za čtyři měsíce ho společně se svěřenci čeká velký turnaj. Trenér hokejové reprezentace do 20 let Václav Varaďa věří, že se jeho tým na mistrovství světa v Ostravě a Třinci na přelomu roku bude moct opřít o velkou podporu fanoušků. Zároveň bude mužstvo sázet na soudržnost vzhledem k absenci výrazných jmen jako v předchozích výběrech.

Trenér Václav Varaďa
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Mistrovství světa doma je speciální. I já se připravuji na nápor a věřím tomu, že i fanoušci z regionu nás budou hnát. Byl jsem na šampionátu v parahokeji a atmosféra byla úžasná. Věřím tomu, že nás fanoušci poženou taky tak," poukázal Varaďa na vydařené a diváky hojně navštěvované květnové mistrovství světa parahokejistů v Ostravě.

Bývalý vynikající útočník si dobře uvědomuje, že šampionát v domácím prostředí může být pro hráče psychicky náročný. "Je pravda, že to asi může být dvousečné. Vnímám, že turnaj doma je speciální. Je parádní. I když vím, že juniorská mistrovství, která byla v České republice, nám moc nevyšla. Třeba nám ale tohle pomůže výše," přál si Varaďa. V letech 1994, 2002 ani 2008 Češi doma medaili získat nedokázali.

Přestože nová sezona začne oficiálně až v září, dvacítka má za sebou již červencovou akci ve Finsku a dnes odlétá do Ruska, kde se představí na turnaji čtyř zemí. Varaďa se svými asistenty Patrikem Eliášem a Alešem Krátoškou tak budou mít další šanci vidět v zápasech i hráče, kteří budou působit v zámořských juniorských soutěžích.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka se chystá na turnaj do Ruska

"Nechtěl bych ale teď předjímat, jak bude tým vypadat. Jsou tady hráči, kteří za sebou mají nějakou historii na mistrovství světa a taky mají za sebou velmi dobrou minulou sezonu. My ale žijeme tady a teď, a postavíme nejlepší možný tým," řekl Varaďa. Na rozdíl od minulého šampionátu budou v mužstvu chybět výrazné hvězdy. "Možná, že teď bude tým odlišný a třeba je to to, co jsme potřebovali," uvedl mistr světa z let 2000 a 2005.

Stejně jako v minulé sezoně Varaďa vedle reprezentace povede i extraligový Třinec a věří, že to nebude problém. "Mám velmi dobrý realizační tým a ani nevnímám, že bych nestíhal. Vše dělám na maximum. Mít dvě funkce je reálné a pro mě je důležité, že cítím podporu v Třinci i u reprezentace. Hodně mi pomáhá rodina, která stojí za mnou. Věřím, že to takhle bude pokračovat," řekl Varaďa.

Kouč úřadujícího extraligového šampiona zdůraznil, že i nadále bude od všech svých svěřenců vyžadovat stoprocentní nasazení. "Není to o tom, že bych přijel někam jen na výlet nebo že bych se přijel zúčastnit. Čeká mě těžká práce, ale jsem s tím ztotožněn a těším se na to. Věřím, že tým bude makat a pracovat tak, aby se úspěch dostavil," dodal Varaďa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články