Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vantuch úvod příští sezony stráví na tribuně, za píchnutí dostal čtyřzápasový trest

Praha – S trestem na čtyři zápasy odešel od disciplinární komise extraligy Lukáš Vantuch. Útočník Hradce Králové ho vyfasoval za faul na brankáře Davida Ritticha z Mladé Boleslavi v šestém čtvrtfinále play-off. Vzhledem k tomu, že Východočeši byli po čtvrteční porážce 0:4 vyřazeni, přenese si Vantuch trest do příští sezony.

Hradecký Lukáš Vantuch se snaží překonat Davida Ritticha z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Vantuch fauloval Ritticha v 57. minutě zápasu, již za rozhodnutého stavu. Gólmana píchl holí, za což od rozhodčích Pavla Hodka a Robina Šíra dostal trest na pět minut a do konce utkání.

"Zákrok byl veden na brankáře, který chytil puk do lapačky, a to tím způsobem, že ho hráč úmyslně zasáhl holí do oblasti třísel či rozkroku," uvedl předseda komise Karel Holý.

Zároveň vyloučil, že by Vantuch mladoboleslavskou gólmanskou jedničku fauloval nešťastnou náhodou. "Vzhledem k předchozímu rozštěpu měl navíc brankář minimální možnost se zákroku bránit," podotkl Holý.

Disciplinární komise řešila druhý Vantuchův faul v rychlém sledu. Za zákrok na Tomáše Urbana v pátém duelu čtvrtfinálové série se jej rozhodla netrestat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články