Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vancouveru stačí k postupu jedna výhra

Vancouver - Hokejisty Vancouveru dělí jediný krok od postupu do druhého kola play off NHL. Canucks po dvou domácích výhrách zvítězili v neděli 3:2 i na ledě St. Louis, v sérii vedou už 3:0 na zápasy a v úterý ji mohou vítězně uzavřít. Do velkých potíží se dostali naopak vítězové základní části ze San Jose, kteří podlehli Anaheimu i v druhém domácím utkání 2:3 a prohrávají v sérii 0:2.

Vancouver rozhodl o výhře třemi góly v přesilových hrách. Domácí Blues přitom nezačali špatně a od čtvrté minuty až téměř do poloviny druhé třetiny hájili jednobrankový náskok. Pak však v rozmezí dvou a půl minuty otočili skóre dvěma slepenými góly Mattias Öhlund s Danielem Sedinem. Andy McDonald sice ještě do přestávky vyrovnal, v úvodu třetí třetiny ale Steve Bernier potrestal další vyloučení a vstřelil vítězný gól.

Na ledě znovu řádila především dvojčata Daniel a Henrik Sedinovi, kteří jsou pro St. Louis téměř nepolapitelní, přestože proti nim trenér Andy Murray znovu nasadil speciální hlídací komando. Daniel Sedin vstřelil druhý gól, jeho bratr si připsal klíčovou přihrávku na Bernierovu rozhodující trefu.

San Jose prohrává už 0:2 na zápasy

Strůjcem vítězství Kačerů z Anaheimu byl opět brankář Jonas Hiller, který v prvním duelu vychytal čisté konto. Tentokrát sice dvakrát kapituloval, ale na druhé straně si připsal 42 úspěšných zákroků. Švýcarský gólman podržel svůj tým zejména v druhé třetině, kterou Žraloci vyhráli na střely 17:3, ale dokázali vstřelit pouze vyrovnávací gól na 1:1. Hosté pak rozhodli o vítězství dvěma brankami v polovině třetí třetiny, na něž dokázal odpovědět už jen Jonathan Cheechoo. Hlavní roli hrál v třetí třetině znovu gólman Hiller, který dvakrát během půlminuty vychytal obrovské šance českého útočníka Milana Michálka.

New Jersey vyhráli v prodloužení

Nejdramatičtější bitvu viděli diváci v neděli mezi Carolinou a New Jersey. Devils vyhráli 3:2 v prodloužení a ujali se vedení 2:1 na zápasy. Utkání rozhodl v páté minutě nastaveného času centr první formace Travis Zajac, který tak ukončil patnáctizápasové čekání na gól. Vedle gólu si připsal i asistenci u první branky.

První výhru v sérii s Pittsburghem vybojovali hokejisté Philadelphie, kteří porazili Tučňáky 6:3. Flyers rozhodli zápas v druhé a na začátku třetí třetiny, kdy odskočili do vedení 5:2. Hvězdou zápasu se stal mladý útočník Claude Giroux, který vstřelil důležitý gól na 3:2. Odčinil tak chybu z minulého zápasu, kdy Penguins při jeho vyloučení v prodloužení vstřelili vítězný gól. Dalším hrdinou nedělního večera se stal  šestadvacetiletý nováček Jared Ross, který vstřelil pátou branku Letců a při svém letošním třináctém startu dal premiérový gól v NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články