Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vampola zažil gólový a vítězný debut v dresu Omsku

Moskva - Útočník Petr Vampola se uvedl v dresu Omsku gólem. Po přestupu z Čeljabinsku přispěl v Kontinentální hokejové lize svým zásahem po asistenci Jaromíra Jágra k výhře Avangardu 3:2 na ledě Ufy. Vítěznou branku dal Martin Škoula za přispění nejproduktivnějšího hráče Omsku Romana Červenky, který v utkání zaznamenal dvě přihrávky. Útok složený z úřadujících mistrů světa Jágra, Červenky a Vampoly tak nasbíral v zápase čtyři kanadské body. Omsk vyhrál už pošesté za sebou a vévodí celé soutěži společně s Kazaní.

Do vedení šla jako první Ufa, když v páté minutě potrestal už po deseti sekundách Škoulovo vyloučení Oleg Saprykin. O necelých šest minut později vyrovnal po Červenkově asistenci Denis Kuljaš a díky dvěma brankách českých hráčů si Omsk vypracoval náskok 3:1. Vampola se trefil v 25. minutě a Škoula využil za dalších deset minut přesilovku. Ufa si v závěru vytvořila tlak, ale dokázala pouze snížit.

V Magnitogorsku se mezi střelce zapsal další mistr světa z Německa Tomáš Rolinek, který načal obrat domácího týmu v duelu s Chanty Mansijskem. Metallurg nakonec vyhrál 4:1. 

Naopak gól Pavla Brendla nestačil k vítězství Nižněkamsku, i když na ledě Jekatěrinburgu třikrát vedl. Domácí vyhráli 4:3 v prodloužení, v němž rozhodl Alexandr Rjazancev po asistenci českého obránce Angela Krsteva, který si v zápase připsal dvě přihrávky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články