Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vampola o kontroverzním vyrovnání Tygrů: Rozhodčí to měli těžké

Liberec - Parádní gól útočníka Petra Vampoly se stal v 8. kole extraligy nadějí a zároveň impulzem pro hokejisty Liberce, aby ještě nevzdávali takřka ztracený souboj s Pardubicemi. Vyplatilo se. V poslední minutě srovnali krok (uznaný gól dopravázely velké protesty Pardubic) a uspěli v nájezdech.

Petr Vampola
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Nejlepší liberecký hráč v utkání Vampola předvedl pěkné sólo z poloviny hřiště a v čase 56:06 tak zavelel tak k obratu. "Nikdy jsem nebyl střelec, spíš se snažím pracovat pro tým. Jsem strašně rád za ty dva body, soutěž je hodně vyrovnaná. Pokud bychom prohráli, dostali bychom se zase dolů. Při tom gólu jsem to prostě chtěl vzít na sebe, zkusil jsem to a vyšlo mi to. Se štěstím to tam propadlo, takže radost," řekl Vampola po utkání.

Mohutný finiš Liberce pak přinesl i vyrovnání z hole Martina Bakoše, který dorazil puk do branky necelou čtvrtminutu před koncem základní hrací doby. Pardubicím se vyrovnávací gól nelíbil, protestovaly, ale bylo vyrovnáno.

"Myslím, že pro rozhodčí to byla těžká situace. Nevím, co k tomu říci, já jsem to neviděl. Musí to posoudit někdo jiný. Já jsem rád, že gól byl uznaný, že jsme vyrovnali a nakonec získali dva body. V nájezdech Janko Lašák chytil všechno, co mohl. A Michal Bulíř trefil nechytatelnou ránou do rohu. Takže nakonec i to štěstí se k nám přiklonilo a vyhráli jsme," radoval se Vampola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Pardubice

Bulíř byl jediným úspěšným střelcem v nájezdech. Skóroval v šesté sérii, když překonal gólmana Kristana přesnou střelou nad lapačku.

"Věděl jsem, co chci udělat, ale udělal jsem úplně něco jiného. Chtěl jsem vystřelit pod vyrážečku, protože když jsem viděl ty předchozí nájezdy, tak tam měl vždy trochu místa. Ale tím, že jsem si najel z pravé strany, tak gólman dobře vyjel a úhel mi zmenšil, takže pod vyrážečku to nešlo. Jak couval do brány, tak ale odkryl lapačku, a tak jsem to zkusil a vyšlo to," pospal Bulíř.

"Utkání to bylo velmi těžké, zase jsme prohrávali o dva góly. Stejně jako ve Vítkovicích. Povedlo se nám to však zvrátit. Utkání bylo úporné, bojovné, o jednom, dvou gólech. Jsem rád, že jsme to otočili, protože myslím, že to bude vzpruha, že nás to nakopne do dalších zápasů," doplnil Bulíř.

Víra v úspěch neopouštěla libereckého střelce ani čtyři minuty před koncem, když tým prohrával 0:2. "Věří se vždycky, není to nijak veliký náskok, stát se může cokoliv. Nikdy nevíte, jaký tam spadne gól, třeba nějaký ušmudlaný, dorážka, a jste ve hře. My jsme věřili, šli za tím a vrátilo se nám to," podotkl Bulíř.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články