Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Válek zkoušel napodobit Hertla, souboj legend ovládli v nájezdech Rusové

Karlovy Vary – Až samostatné nájezdy rozhodly zápas legend českého a ruského hokeje, který se uskutečnil opět po třech letech v Karlových Varech. V nich se z výhry 6:5 radovali hráči sborné, když jako jediný hráč dokázal z penalty skórovat po kličce á la Forsberg Žamnov.

Je nám líto, video expirovalo.
Souboj hokejových legend českého a ruského hokeje ovládla sborná

Slavné postavy obou zemí ukázaly, že nezapomněly nic ze svého umění. Několika fintami se blýskl především Oldřich Válek, který vstřelil i první branku exhibice, po dvou gólech přidali Václav Král a Stanislav Bednařík. Na ruské straně dvakrát skóroval Andrej Kovalenko, jednou Nikolaj Kopytin, Valerij Kamenskij a Alexej Žamnov, který pak také rozhodl nájezdy.

Spokojené publikum kvitovalo každou povedenou akci, ale i efektní zákroky brankářů Marcela Kučery, Jiřího Mašáta, Vladimira Myškina a Maxima Michajlovského. Zápas se hrál na 3x15 minut a po každém faulu se konalo trestné střílení.

"Byla to příjemná akce, až na ty závěrečné nájezdy. Je fajn se takhle sejít. O výsledek tolik nejde, hlavně že se sejdeme a pokecáme," uvedl David Pospíšil. "Dnes jsme ale ke konci o ten výsledek bojovali, to se v každém probudí touha vyhrát. Když jsme prohrávali 3:4, tak to je, jako když škrtnete sirkou, nohy nejdou, ale hlava chce vyrovnat," smál se Pospíšil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články