Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V Zlíně proběhla osmigólová přestřelka, výhru ale slaví Vítkovice

Zlín – Třikrát hokejisté Vítkovic na půdě Zlína vedli a třikrát domácí dokázali odpovědět. Ostravský celek však ve třetí třetině převážil misky vah na svoji stranu a ze stadionu Luďka Čajky si odvezl tři body za vítězství 5:3. Ševci naopak potvrdili, že se jim doma letos nedaří, když zde prohráli i potřetí. V utkání oběma celkům vycházely přesilovky, hned pět branek padlo v početní výhodě.

Hokejisté Vítkovic slaví vstřelenou branku v síti Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín se doma představil kvůli havárii chladicího zařízení na Zimním stadionu Luďka Čajky téměř po třech týdnech. Aktivněji začali hosté, kteří si také jako první vybojovali přesilovou hru. A s jejím proměněním neváhal Szturc, jenž zachoval chladnou hlavu při dorážce a vychutnal si Štůralu.

Při následném oslabení domácích měl dobrou střeleckou pozici Matějíček, ale se střelou tak dlouho váhal, až jej soupeř o puk připravil. V 16. minutě už ale Matějíček ránou od modré čáry zužitkoval početní výhodu. Vzápětí mohl vrátit Ostravanům vedení Zdráhal, který ale prudkou dorážkou přestřelil. Ještě před pauzou šikovnou stahovačku Stzurce kryl Štůrala.

Začátek druhé části opět vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení. Klok vypálil z hranice kruhu a i díky clonícím spoluhráčům puk skončil až v síti. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, nahrávku Kubiše usměrnil Sýkora. Otočit skóre mohl Ondráček, ale nadvakrát Kantora nepřekonal. Další možnost domácích měl Čachotský při Němcově vyloučení za nevhodnou poznámku k rozhodčím, jeho střela z úhlu však orazítkovala pouze tyč.

Úvody třetin nebyly pro Zlín zrovna dokonalé a to platilo i v té poslední. Hned v úvodu mohl chybné rozehrávky Beranů využít Kudělka, kotouč mu ale nakonec s hole sjel. V 53. minutě už se hosté radovali, když s dorážkou do prázdné brány neměl problém Strapáč.

Zlín dokázal vyrovnat v 56. minutě, kdy se trefil od modré čáry Kotvan. Vítkovické hráče to ale nijak nesrazilo. Hned z další akce Szturc trefil tyč a na trestnou lavici putoval Žižka. V přesilovce rozhodl Olesz, který překonal Štůralu z pravého kruhu. V power play pak 39 sekund před koncem po chybě Zlínských dovršil výsledek Balán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Vítkovice

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 17. Matějíček (P. Holík), 26. T. Sýkora (Kubiš), 56. Kotvan (A. Holík, Říčka) - 6. Szturc (P. Zdráhal, Balán), 24. Klok (Strapáč), 53. Strapáč (Olesz, Szturc), 57. Olesz (Čerešňák, Kudělka), 60. Balán. Rozhodčí: R. Čech, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:3. Diváci: 4383.

Zlín: Štůrala - A. Holík, O. Horák, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček - Ondráček, P. Holík, O. Veselý - T. Sýkora, Cibák, Kubiš - Čachotský, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.

Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kuscera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Vandas, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Juraj Jurík (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodla produktivita při přesilových hrách. Soupeř dal o jednu branku víc a proto zvítězil."

Jakub Petr (Vítkovice): "Chtěli jsme navázat naším herním projevem na utkání v Pardubicích z minulého pátku. Celkem se nám to dnes dařilo, soupeře jsme od prvního střídání dostávali pod tlak. Mrzí mě ty góly, které jsme dostali. Při tom první jsme zbytečně faulovali a Zlín ukázal svou sílu při přesilovkách. U druhého jsme zase hloupě ztratili puk, takže to asi charakterizuje to, jaká je naše vyzrálost v určitých momentech. Třetí vyrovnání zase bylo po zbytečném faulu. Jsme samozřejmě rádi, že jsme zápas zvládli. Pokud se vyvarujeme zbytečných faulů, tak to bude dobré, protože při hře pět na pět je posun zřetelný. Panuje u nás částečná spokojenost, ale stále máme nedostatky."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články