Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

V zápase Pittsburgh-Carolina zářil Rus Malkin

Pittsburgh (USA) - Jedenáct gólů padlo v druhém utkání semifinále play-off NHL mezi hokejisty Pittsburghu a Caroliny. Domácí Penguins v útočně laděném zápasu přehráli soupeře 7:4 a v sérii se ujali vedení 2:0. Hrdinou čtvrtečního večera byl Rus Jevgenij Malkin, který vstřelil svůj první hattrick ve vyřazovací části ve své kariéře a doplnil jej ještě jednou asistencí. "Tučňák" Malkin patří mezi nejtalentovanější hráče současné NHL. Od roku 1996 je také prvním hráčem Pittsburghu, který na domácím ledě předvedl třígólové představení. Tehdy se to povedlo Mariu Lemieuxovi a Jaromíru Jágrovi.

"Bylo to opravdu vydařené utkání," zhodnotil svůj výkon sám Malkin, jehož v aréně sledovali rodiče Vladimir a Natalja. "Jsem rád, že jsem jim mohl dopřát podobný zážitek," dodal dvaadvacetiletý hokejista, jenž svým výkonem přiblížil Pittsburgh k postupu do finále Stanleyova poháru.

Hráči Caroliny přitom před začátkem finále Východní konference zdůrazňovali, že klíčem k úspěchu v souboji s Pittsburghem bude ubránění Sidneyho Crosbyho. Na Malkina pozapomněli, což se jim v zápase nevyplatilo. Na konci první třetiny přitom Carolina ještě vedla. Dorážkou střely Chrise Kunitze ale Malkin ve 49. minutě druhým gólem zlomil v utkání nerozhodný stav 4:4.

Pittsburgh na cestě k poháru

Malkin byl v letošní základní části nejproduktivnějším hráčem. Ve vysokém tempu sbírání bodů pokračuje i v play-off. V úvodních dvou zápasech série s Carolinou se ruský útočník podepsal pod šest z deseti branek Pittsburghu, když zaznamenal čtyři góly a dvě nahrávky. Celkově má na kontě v zápasech vyřazovací části už 25 bodů, o jeden více než Crosby, a vede kanadské bodování play-off.

Pittsburgh, který před rokem vyhrál play-off Východní konference, je tak po dvou domácích vítězstvích blízko k zopakování loňského úspěchu. Hosté ale neskládají zbraně, v podobné situaci byli před třemi lety v souboji s Montrealem, přesto ještě dokázali sérii obrátit a nakonec i vyhrát Stanleyův pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články