Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V západočeském derby se radovaly Karlovy Vary, Plzeň opět prohrála

Plzeň - Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 43. kole na ledě vedoucí Plzně 3:2 a z posledních sedmi utkání se radovali již popáté. Domácí, kteří nadále vedou tabulku, naopak prohráli pošesté za sebou. Ve čtvrtém západočeském derby v sezoně Energie ani jednou neprohrávala. O vítězný gól se postaral Petr Pohl ve 47. minutě.

Plzeň - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Utkání začalo v ostrém tempu a již první vážnější příležitost proměnili hosté ve vedoucí branku. V šesté minutě totiž po zaváhání Havíře nestačil rozjetého Zuckera zastavit vyjetím ani gólman Mazanec a při návratu do branky si srazil kotouč za svá záda. Laciná branka domácími viditelně otřásla a jen skvělý zákrok Mazance proti střele Koblasy je vzápětí zachránil od další pohromy. Strážce karlovarského brankoviště Závorku vystrašil až bekhendový pokus Johnsona z 10. minuty, jenž však skončil jen v boční síti.

Do hry Indiány vrátily až přesilové hry. Tu první ještě nezužitkovali, ale v 19. minutě během další početní výhody po nezištné přihrávce Kratěny pohodlně zblízka vyrovnal Pletka. Po přestávce ovšem našel Gulaši dlouhým pasem na útočnou modrou čáru Vachovce, který se tváří v tvář Mazancovi nemýlil. Domácí odpověděli ve 25. minutě náporem Strakova útoku, Vlasák se však zblízka nadvakrát neprosadil. Indiáni v prostřední třetině zjednodušili hru a vynutili si nápor v útočném pásmu.

Ve 29. minutě navíc na brankovišti důrazný Balej vyrovnal na 2:2. Krátce po polovině utkání Závorka dokázal zastavit střelu nekrytého Straky z mezikruží. Hosté spoléhali na brejky, při přečíslení tři na dva ale Proškovu ránu stačil Mazanec vyrazit svým levým betonem. V závěru druhé třetiny fauloval Doležal domácího Hanzlíka a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Při dlouhé přesilovce dokázal Závorka vleže zastavit Strakovu střelu mířící do odkryté branky a poradil si i s volejem Pletky.

Hosté oslabení přečkali, ale nápor Indiánů pokračoval. Závorka ovšem u levé tyče stačil zasáhnout proti šanci agilního Baleje a naopak ve 47. minutě na druhé straně skóroval po průniku plzeňskou obranou Pohl. Minutu nato prostřelil po dalším rychlém protiútoku Energie Koblasa Mazance počtvrté, ale Hanzlík stačil odpálit kotouč z brankové čáry. Domácí kouč v posledních minutách posílal na led čtyři útočníky, hosté však tlaku Plzně i díky skvělému výkonu Závorky odolali i během oslabení těsně před sirénou, které bylo navíc umocněno odvoláním Mazance.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Pletka (Kratěna, Jan Kovář), 29. Balej (Vlasák, Pletka) - 6. Zucker (Košťál), 24. Vachovec (Gulaši, Prošek), 47. Pohl (Roman Vlach, Košťál). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 5:6, navíc Dvořák 10 min. - J. Doležal ml. 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5831.

Plzeň: Mazanec - Havíř, J. Jeřábek, Slovák, Jiří Hanzlík, Mozík, Boháč - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Kašpařík, Hollweg - Petruška, Lev, Johnson - od 26. navíc Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Prošek, Gulaši, Gründling, Grman, J.Látal - Bicek, Pech, Zaťovič - Pohl, Roman Vlach, J. Doležal ml. - Zucker, Skuhravý, Košťál - Koblasa, Vachovec, Skladaný. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Milan Razým (Plzeň): "Momentálně se nám hra nedaří. Ovlivnila nás nešťastně inkasovaná první branka, navíc se k tomu přidaly naše nevyužité přesilovky. Sice jsme jednu dnes proměnili, ale nedokázali jsme skórovat při té dlouhé pětiminutové početní výhodě. Soupeř nám dal lekci z produktivity, když nás za to potrestal třetím gólem. Vary měly lepší pohyb, naopak naši klíčoví hráči nemají formu jako před třemi týdny, což se podepisuje na našich výsledcích. Každý musí začít sám u sebe, pracovat dál a zvednout hlavu. Nemáme na co čekat."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Zisk tří bodů je pro nás zlatý. Začali jsme utkání dobře, když jsme měli pohyb i nasazení, a v tom jsme pokračovali i v dalším průběhu. Klíčem k naší výhře byly ubráněné plzeňské přesilovky, důležitá byla hlavně ta pětiminutová. Musím před kluky smeknout, protože bojovali až do konce, a to jsme v závěru točili jen čtyři obránce. Přesto jsme to v defenzivě zvládli výborně."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články