Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V západočeském derby se radovala Plzeň, Vary porazila o gól

Karlovy Vary - Hokejisté Plzně vyhráli v zápase 30. kola extraligy na ledě Karlových Varů 2:1, když západočeské derby otočili ve svůj prospěch dvěma góly ve třetí třetině. Obě branky indiánů, kteří tak mají i nadále v čele soutěže šestibodový náskok před svými pronásledovateli, vstřelil Milan Gulaš.

Karlovy Vary - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

V úvodu byli aktivnější hosté z Plzně a vynutili si dvě přesilové hry. Kovář ani Gulaš ale slibné příležitosti gólově nezakončili. Energie se poprvé výrazněji připomněla v 6. minutě, šanci Noska ale zlikvidoval Mazanec. Ve 13. minutě, po vyloučení Mozíka a Kováře, se Karlovarským naskytla možnost hrát 38 vteřin přesilovou hru pět na tři. Pech v ní našel před brankou zcela osamoceného Bicka, který otevřel skóre.

Úvodní vteřiny druhé části zahájila Plzeň přesilovou hrou, ve které domácí přitlačila do jejich obranného pásma, avšak výborného Závorku se hostům překonat nepodařilo. Naopak na druhé straně po teči Doležala a nájezdu Skuhravého mohla Energie navýšit své vedení. V polovině zápasu svěřenci trenéra Žemličky opět dostali možnost hrát dvojnásobnou přesilovou hru, kterou ale tentokrát sehráli velice špatně. Po přestálém oslabení převzali aktivitu opět hosté, ale domácí obětavou obrannou hrou drželi těsný jednobrankový náskok.

Po přestálém oslabení na začátku třetí třetiny dostali domácí dvakrát v krátkém sledu po sobě opět možnost hrát přesilovku pět na tři. Zvýšit vedení se jim ale nepodařilo a následně toho hodně litovali. V 53. minutě totiž faulovali současně Grman i Skuhravý a dvě minuty v pěti proti třem si mohli zahrát i hosté. Závorka dlouho držel šance domácích na tříbodovou výhru, ale devět sekund před koncem domácího oslabení vyrovnal Gulaš. Plzeňští pokračovali v tlaku a Gulaš o tři minuty později zajistil hostům výhru.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Branka a nahrávky: 14. Bicek (Pech, Zaťovič) - 53. Gulaš (Martin Straka, Kovář), 56. Gulaš (Jan Kovář, Martin Straka). Rozhodčí: Hribik, Hradil - Štofa, Beneš. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. Diváci: 4 773.

Karlovy Vary: Závorka - Nosek, J. Drtina, MacDonald, Gulaši, Grman, Gründling, J. Látal - Zaťovič, Pech, Bicek - J. Doležal ml., Vachovec, Zucker - Skladaný, Skuhravý, Košťál - T. Káňa, Pohl, J. Heřman, od 21. min. navíc Koblasa. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.

Plzeň: Mazanec - Marušák, St.Pierre, D. Růžička, Boháč, Mozík, Frolo - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Gulaš, Martin Straka, Johnson - Hollweg, Kašpařík, Dvořák - Petruška, Lev, Havlíček, od 41. min. navíc Schleiss. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Máme problém se střílením branek a dnes se to opět potvrdilo. Tři hrozně moc dlouhé výhody pět na tři jsme nezvládli. Poté naší nedisciplinovaností v půlce třetí třetiny, kdy jsme šli do třech, jsme soupeři nabídli vyrovnání. S takovým soupeřem se to nesmí stát. V závěru jsme dostali ještě jeden gól. Nehodnotí se mi to utkání jednoduše, nebylo to hezké utkání, bylo hodně vyloučených. O výsledku zápasu dnes rozhodla naše nedisciplinovanost."

Milan Razým (Škoda Plzeň): "Dnešní utkání moc hokejové krásy nepobralo. Nám se příliš nedařilo, měli jsme řadu vyloučených, přestáli jsme několikrát trvající oslabení tři na pět a to nás možná nakoplo. V závěru utkání jsme vsadili všechno na jednu kartu. Když jsme výhodu pět na tři dostali také, tak se nám s pěti útočníky podařilo vyrovnat. Poté jsme přidali ještě jeden gól a když domácí v závěru udělali chybu při střídání, tak jsme si vítězství pohlídali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články