Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

V Utkání hvězd KHL se představí také bek Pilař z Popradu

Moskva – Obránce Karel Pilař se stal čtvrtým českým hokejistou nominovaným k Utkání hvězd Kontinentální hokejové ligy, které bude v sobotu hostit Riga. Nejproduktivnější zadák Popradu byl vedením soutěže zařazen do třetí formace výběru Západní konference, který nese jméno Ozolinšovi z Dinama Riga. V exhibičním utkání se z Čechů představí ještě Jakub Petružálek, Roman Červenka a trenér Miloš Říha.

Karel Pilař
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Pro Pilaře to bude premiéra v Utkání hvězd KHL, které se uskuteční letos už počtvrté. Ve výběru Západní konference českého obránce povede z lavičky trenér Miloš Říha z Petrohradu. Do zahajovací sestavy týmu Východní konference, který nese jméno Sergeje Fjodorova, byl fanoušky zařazen útočník Jakub Petružálek z Chabarovsku. Do druhé pětice vybrali novináři kanonýra Romana Červenku z Omsku. Červenka jako jediný z letos nominovaných českých hokejistů už v exhibici nastoupil, loni se představil v Petrohradu.

Český hokej bude mít v Utkání hvězd KHL dosud nejmenší zastoupení. V roce 2009 se představil ve venkovním zápase na Rudém náměstí v Moskvě útočník Jaromír Jágr, jehož jméno nesl jeden z výběrů, a také bek Karel Rachůnek a útočníci Jakub Klepiš, Jan Marek, Jaroslav Kudrna, Pavel Brendl a trenér Vladimír Vůjtek.

O rok později v Minsku hráli opět Jágr s Rachůnkem a též forvardi Josef Vašíček a Jiří Hudler. Na lavičce stál Říha. Rekordní počet Čechů se představil loni v Petrohradu díky účasti Jágra, Rachůnka, Červenky, Vašíčka, brankáře Dominika Haška a beka Martina Škouly, forvarda Lukáše Kašpara a kouče Vůjtka. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články