Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V univerzitním souboji obhájil vítězství Hradec Králové

Hradec Králové - Druhý ročník východočeského derby univerzit, jehož patrony se letos stali bývalí špičkoví hokejisté a experti České televize David Pospíšil a Martin Hosták, ovládl opět Hradec Králové. Obhájce loňského triumfu porazil univerzitní výběr Pardubic 5:4 v prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Vysokoškolské derby univerzit ovládl Hradec Králové

Na vysokoškolské derby univerzit letos zavítalo 2194 fanoušků a těšit se mohli i na hráče z nejvyšší české soutěže. Extraligové duo Jan Zdráhal - Jaroslav Moučka, které v této sezoně obléká dres pardubického Dynama, ovšem tým Davida Pospíšila nespasilo.

První třetinu vyhrál Hradec po zásahu Petra Chaloupky 2:1, po druhé části naopak vedly Pardubice, když na 4:3 upravil skóre Martin Petružálek. Po šedesáti minutách a trefě Šimona Macháně ale platil vyrovnaný stav a vysokoškoláci se tak dočkali prodloužení. V něm si vítězný gól a svůj třetí bod v utkání připsal útočník prvoligových Litoměřic Michal Procházka a Hradec Králové po vítězství 5:4 ovládl i druhý ročník derby univerzit.

"Začali jsme zvolna a to se podepsalo i na tom, že jsme prohrávali. Nakonec jsme to zvládli, to jsem rád, protože se hrálo v Hradci," řekl student UHK Michal Procházka. Atmosféru utkání si užívali i kolegové z České televize Martin Hosták a David Pospíšil. "Užíval jsem si to moc, člověk se hned vžije do té atmosféry a opravdu ho to vtáhne. Tenhle zápas musel vtáhnout každého," okomentoval atmosféru zápasu Martin Hosták. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články