Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V taháku kola hraje Kladno v Pardubicích, Brno přivítá Zlín

Praha - Na další velkou show se díky návratu Jaromíra Jágra do Kladna mohou těšit hokejoví fanoušci v pátečním programu šesti zápasů 18. extraligového kola. Rytíři v sestavě s dalšími hvězdami se představí na ledě obhájce titulu Pardubic, přičemž zápas je už dlouho dopředu beznadějně vyprodaný. Zajímavou bitvu lze očekávat také v Brně, kam míří Zlín. Vedoucí Plzeň hraje v Liberci. Utkání Pardubice – Kladno sledujte živě na programu ČT sport a na našem webu, komentovat budou Tomáš Jílek s Martinem Hostákem.

17:00 Vítkovice - Litvínov

Vítkovice se po třech zápasech venku vracejí na ostravský led a proti Litvínovu mají jediný cíl - tři body. "Potřebujeme bodovat, chceme na svou stranu urvat co nejvíce možných bodů z tohoto utkání. Musíme do toho dát srdce. Litvínov je čtyři body před námi, tudíž bychom si moc přáli uspět za tři body a dostat se tak Litvínovu na dostřel," prohlásil asistent Zdeněk Moták na oficiálním vítkovickém webu.

Litvínov po náznaku zlepšení naposledy selhal doma se Zlínem (1:4), ale doma dokázal Ostravany porazit a v minulé sezoně získal na jejich ledě čtyři body. Do tréninku se již po zranění zapojil Majdan, stejně jako po nemoci další slovenský forvard Rapáč. "Oba by měli na 99 procent hrát," konstatoval trenér Vladimír Jeřábek.

17:30 Chomutov - Třinec

Chomutov potřebuje proti Třinci oživit produktivitu. V posledních čtyřech zápasech nepřekročil v základní hrací době hranici dvou vstřelených gólů, přestože šance nechyběly. "Střílíme teď málo branek a to je problém," připustil v rozhovoru pro klubový web obránce Lukáš Pulpán. I proto čekají Piráti na výhru za tři body již devět kol od 2. října.

Oceláři vyrazili do Chomutova již dnes a v plné síle. To znamená, že i s útočníkem Václavem Varaďou, jehož zranění kolena z minulého pátku nebylo vážné. "Chomutov beru jako nováčka jen na papíře. Mužstvo má plné extraligou protřelých hokejistů, Duda, Hruška, Kraft plus Frolík, to všechno jsou velká síla a zkušenosti. Mají opravdu sílu a soupeře nelze ani v nejmenším podcenit," řekl trenér Josef Turek.

18:00 Pardubice - Kladno

Pro pardubické fanoušky půjde proti Kladnu s nadsázkou o "utkání roku". Touží po odvetě za vysokou porážku 3:6. Třikrát se přitom na straně vítězů trefil Tomáš Plekanec, Jágr skóroval jednou. Očekává se, že vyprodaná ČEZ Arena zažije další parádní zápas. "Věřím, že utkání bude mít náboj a my se na něj dobře připravíme," uvedl pardubický kouč Pavel Hynek.

Kladno po slabším období porazilo s přehledem Vítkovice i Spartu, z posledních čtyř zápasů venku však Středočeši uspěli pouze jedinkrát. "Už se moc těšíme, protože jak se nehrálo v úterý, tak jsme z toho zase trošku vypadli. Fanoušci se mohou těšit na krásný zápas, v němž bude k vidění sedm hráčů NHL. Myslím, že bude k vidění podobně výborný hokej jako v O2 areně," uvedl trenér Zdeněk Vojta.

Utkání sledujte živě na programu ČT sport a na našem webu, komentovat budou Tomáš Jílek s Martinem Hostákem.

18:00 Kometa - Zlín

Souboj Komety Brno se Zlínem nabídne měření sil mezi nejlepším týmem na domácím ledě proti druhému nejúspěšnějšímu celku z venkovních zápasů. V posledních dvou kolech Brňané o branku prohráli, při nedělním zaváhání se Slavií ztratili neporazitelnost na domácím ledě. "Po dvou porážkách bychom potřebovali bodovat. Zlín ale výborně brání, právě taková hra nám moc nevyhovuje. Uvidíme, jak budeme schopni si s tou kvalitní obranou poradit," řekl kouč Komety Zdeněk Venera.

Zlín vyhrál posledních pět zápasů na soupeřových kluzištích a připsal si v nich na konto skvělých 14 bodů. "Série nám vyšla, pokusíme se ji prodloužit. Ovšem každý zápas je jiný. Musíme vzít v úvahu, že Kometa je doma velmi silná, má zkušený tým a dlouhodobě dobré výsledky. Její síla odpovídá současnému postavení v tabulce. Rádi bychom získali nějaký bodík," uvedl trenér Rostislav Vlach.

18:30 Sparta – České Budějovice

Možnost opět se o něco přiblížit k týmům, které jsou blízko nad nimi, mají v souboji s Českými Budějovicemi sparťané. Ze dna tabulky ztrácejí na Jihočechy sedm bodů a navíc mají ještě utkání k dobru. "Další těžký a důležitý zápas s týmem, který je nám v tabulce blízko. Po příchodu hráčů z NHL je to však jiný tým, který teď dokázal zlepšení ve hře promítnout i do výsledků, ale rádi bychom naplno zabodovali a uděláme pro to maximum," uvedl trenér Václav Sýkora.

"Když se podívám na soupisku Sparty, je mi hned jasné, že neodpovídá poslednímu týmu tabulky. Toto si musíme uvědomit a vštěpit našim hráčům do hlavy, že pokud si chceme z Prahy odvézt body, musíme předvést nejlepší možný výkon. Sparta je poslední, ale doma vyhrála svá poslední tři utkání a hrála v nich solidně," připomněl kouč Jihočechů Peter Draisaitl.

18:30 Liberec - Plzeň

Liberec po velmi nepovedeném úvodu úterní dohrávky 12. kola předvedl proti Brnu obrat, radoval se tak z výhry po čtyřzápasové sérii porážek a nyní proti Plzni může zlepšení formy potvrdit. Motivací navíc pro Bílé Tygry může být i plzeňská série třinácti utkání, v nichž Indiáni bodovali. Hned 11 z nich navíc vyhráli a díky čtyřbodovému náskoku je tak jisté, že budou lídrem soutěže minimálně do neděle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články