Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

V souboji českých brankářů v NHL byl úspěšnější Neuvirth

New York - Český brankářský souboj mezi Michalem Neuvirthem a Tomášem Vokounem vyzněl lépe pro mladšího Neuvirtha, když v pátečním utkání NHL zastavil 35 střeleckých pokusů hokejistů Floridy, dovedl Washington k výhře 4:1 a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. Český brankář se dostal při zranění Joseho Theodora a Semjona Varlamova do pozice jedničky týmu a za posledních sedm třetin ho soupeři překonali jen dvakrát.

Washingtonu se v duelech proti diviznímu rivalovi daří; Floridu porazil ve všech pěti vzájemných zápasech v sezoně a právě proti Panthers odstartoval před 17 dny vítěznou sérii, která nyní čítá devět utkání. Tomáš Vokoun, jenž čelil nejproduktivnějšímu útoku soutěže, zabránil ve skórování hlavním oporám Washingtonu Alexandru Ovečkinovi i Alexandru Sjominovi, přesto inkasoval čtyřikrát ze 40 střel. Utkání nedohrál nejúspěšnější obránce ligy Mike Green, který po střetu kolenem s Dmitrijem Kulikovem odstoupil.

Stále bez zraněného českého útočníka Patrika Eliáše si hokejisté New Jersey poradili na svém ledě s Torontem 5:4 v prodloužení. Nejvýrazněji se o výhru Devils přičinili Zach Parise a Travis Zajac, kteří se podepsali pod čtyři branky. Toronto v zápase doplatilo na svou slabinu: obrannou hru a oslabení. V obou aspektech je nejhorší v lize. New Jersey, které v lednu střílí v průměru dvě branky za zápas, tentokrát nasázelo pět gólů a v prodloužení rozhodlo o vítězství trefou v přesilové hře.

V utkání s konkurentem z Nashvillu hokejisté Detroitu uspěli 4:2 a zasloužil se o to zejména brankář Jimmy Howard, jenž zneškodnil 46 střel. Detroit je nyní na osmé příčce Západní konference s jednobodovým náskokem před Calgary.

Trápí se loni nejlepší tým Východní konference Boston. V Buffalu podlehl domácím hráčům těsně 1:2 a připsal si šestou porážku v řadě. Příčinou posledního neúspěchu byl špatný start do utkání: v první části inkasovali Bruins oba góly a v dalším průběhu i přes střeleckou aktivitu dokázali jenom snížit. Výsledková krize Bostonu znamená propad na 12. místo, ale tabulka je nesmírně vyrovnaná. Šestou Atlantu a třinácté New York Islanders dělí pouhé dva body.

Dvěma góly zařídil Mike Modano vítězství Dallasu 3:2 nad Coloradem. Zároveň se Modano svým prvním dvougólovým zápasem od prosince 2008 osamostatnil v historických tabulkách produktivity na 25. místě (1351 bodů), které před utkáním sdílel s Matsem Sundinem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články