Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

V semifinále MS do 20 let jsou USA a senzačně i Švýcaři

Saskatoon (Kanada) - Hokejisté Švýcarska překvapivě vyřadili na mistrovství světa hráčů do 20 let favorizované Rusko. V sobotním čtvrtfinálovém duelu v Saskatoonu se o to postaral sedmnáctiletý Nino Niederreiter, který nejprve gólem v power-play 33 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal na 2:2 a v prodloužení pak 13 sekund před závěrečnou sirénou zápas rozhodl.

Švýcaři i bez dvou zraněných pilířů sestavy Romana Josiho a Luky Sbisy porazili Rusko na MS dvacítek poprvé od roku 2001 a budou v semifinále soupeřem domácí Kanady. Švédsku se postaví Američané, kteří ve čtvrtfinále vyřadili druhý severský tým Finsko po přesvědčivé výhře 6:2. Dvěma góly se na tom podílel Jerry D'Amigo.

Švýcarští hokejisté nad Rusy vedli gólem Michaela Loichata, ale v závěru druhé třetiny Vladimir Tarasenko a Kiril Petrov v rozmezí 16 sekund skóre otočili. Když už se schylovalo k ruskému vítězství, soupeř odvolal v poslední minutě brankáře Benjamina Conze, který v zápase pochytal 50 střel, a za jedenáct sekund bylo vyrovnáno.

Rusové měli i v nastavené desetiminutovce převahu, ale nakonec znovu Niederreiter a opět bez asistence spoluhráčů překonal Igora Bobkova. Na šampionátu svoji bilanci vylepšil na pět gólů a tři asistence.

Čtvrtfinále MS hráčů do 20 let:
Rusko - Švýcarsko 2:3 v prodl
. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 39. Tarasenko (Kicyn, Orlov), 39. Petrov (Filatov) - 29. Loichat (Ryser, Schappi), 60. Niederreiter, 70. Niederreiter. Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Piechaczek (Něm.) - Suominen (Fin.), Tvrdoň (SR). Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 12 278

USA - Finsko 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Palmieri (McRae, Schroeder), 7. Donovan (Schroeder, Stepan), 33. D'Amigo (Kristo, Stepan), 43. Kreider (Morin, Jenks), 60. D'Amigo, 60. Kristo (Schroeder, Carlson) - 36. Elo (Kivisto, Lajunen), 55. Pakarinen (Ikonen, Sointu). Rozhodčí: Baluška (SR), Zalaski - Traub (oba Kan.), Wirth (Švýc.). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 12 701

Zápas USA - Finsko na MS do 20 let
zdroj: ČTK/AP
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články